Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ytterligare SVT-profil anklagas för övergrepp

Publicerad: 1 november 2017, 06:31

En känd SVT-profil anklagas för gravt olämpligt beteende på en julfest, hård intern kritik mot TV4:s ledning och Netflix pausar House of Cards på obestämd framtid. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Twitter#MeTooMartin TimellFacebookSVTTV4GoogleApple

Ytterligare SVT-profil anklagas för övergrepp
Lasse Kronér är polisanmäld för sexuella trakasserier. Nu blir ytterligare en känd SVT-profil anklagad för att ha betett sig gravt olämpligt mot en kvinnlig anställd. Mannen anklagas för att ha tafsat på ett grovt sätt under en firmafest för ett antal år sedan.
– Han tog ett jäkligt hårt grepp om min vulva, säger den utsatta kvinnan till Aftonbladet.

Händelsen anmäldes aldrig, vare sig internt eller till polisen. Men enligt uppgift ska en hög chef ha fått reda på vad som hänt några år senare, dock utan att agera.
– Hade det varit någon annan än någon i hans ställning skulle personen ha åkt ut med huvudet före. SVT-chefer ska ha gett honom alternativet att gå i terapi i tron om att det skulle hjälpa. Men faktum är att han innan dess varit på kollegor på ett vidrigt sätt, säger en annan källa till Aftonbladet.

Netflix pausar "House of Cards" på obestämd tid
Huvudrollsinnehavaren Kevin Spacey anklagas för att ha förgripit sig på en 14-årig pojke på 1980-talet. Nu väljer Netflix att pausa inspelningen av den sjätte House of Cards-säsongen på obestämd tid.
– Media Rights Capital och Netflix är djupt bekymrade över gårdagskvällens nyheter om Kevin Spacey, säger man i ett uttalande enligt Deadline.
Spacey har själv uppgett att han inte minns händelsen.

Hård intern kritik mot TV4:s ledning
I går höll TV4 ytterligare ett personalmöte med anledning av anklagelserna mot Martin Timell. Vd Casten Almqvist blev grillad av flera välkända profiler, däribland Olof Lundh och Jens B Nordström, skriver Expressen. Bland annat fick han svara på varför Timell fick gå men inte de ansvariga cheferna som kände till det påstådda övergreppet.
– Programledaren har gjort sig skyldig till väldigt grova saker. Som inte på något sätt är förenlig med vår kultur. Och dessutom nu är under polisutredning. Dessutom har han själv tillstått att han har betett sig på det här sättet Att underlåta att agera är någonting helt annat. Och är man tillräckligt trovärdig i sitt sätt att beskriva hur man inte tänker tillåta att det händer igen, så menar jag att det är helt olika saker, sa Almqvist på mötet enligt Expressen.

Våldtäktsanklagad komiker stoppas från SR
Den hyllade komikern som polisanmälts för två fall av våldtäkt kommer inte att medverka i Sveriges Radio under utredningens gång, skriver SVT. SVT själva säger att de inte har något pågående samarbete, men meddelar att program med komikern kan tas bort från SVT Play och Öppet arkiv om han skulle åtalas för brotten han anklagas för. Sedan tidigare har Discovery stoppat en planerad tv-produktion med den anklagade mannen.

Techjättarna fick svara inför kongressen
I går frågades Facebook, Google och Twitter av den amerikanska kongressen om hur Ryssland försökte påverka det amerikanska presidentvalet. Recode har publicerat ett lång referat av vad som sades, inklusive livesändningen. Facebook har tidigare medgett att 126 miljoner amerikaner kan ha nåtts av rysk propaganda från trollfabriken "Internet Research Agency".

Nytt hockeynamn till Discovery
Discovery hårdsatsar på sina OS-sändningar genom att värva en rad namnkunniga profiler. Senast i raden är den tidigare hockeyspelaren Calle Johansson som bland annat var lagkapten under OS i Nagano.
– Vi är glada att välkomna Calle Johansson till vår hockeysatsning, som saknar motstycke i OS. Vi har ett rutinerat och stjärnspäckat team som kommer att direktsända mer än någonsin tidigare i en dedikerad hockeykanal, Eurosport 1, säger Emir Osmanbegovic, sportchef Eurosport och Discovery Networks Sweden till Expressen.

Apple släpper sin nya tv-app
Nu har Apple rullat ut sin nya tv-app för svenska användare, rapporterar Macworld. aggregerar tv-innehåll från tjänsterna SVT Play, Viaplay, Viafree, C More och Mubi i en och samma app, så att användarna ska slippa byta app när man vill se innehåll från en specifik leverantör.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.