Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zackari Wahlström anklagas för kvinnoförakt i DN

Publicerad: 19 januari 2015, 12:03

Kalle Zackari Wahlström.

Foto: Fredrik Thambert.

Kalle Zackari Wahlström anklagas för kvinnoförakt i dagens DN Kultur. Anledningen är att han använt ordet "fittigt" i en Café-intervju. – Det finns värre bovar än mig, säger Kalle Zackari till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Kalle Zackari Wahlström

Det är journalisten Catia Hultquist som skrivit om Kalle Zackari Wahlström i DN under rubriken "Mitt i ordflödet uppstår en liten reva i den – moderna alfahannens kostym". Texten är en betraktelse över en Café-intervju med den tidigare reklamprofilen som nu är aktuell med träningsprogrammet "Svett & Etikett" i SVT. I texten beskrivs han rent utseendemässigt som en av karaktärerna i den brittiska tv-serien "Top of the lake" och Catia Hultquist skriver att det är svårt att inte bli imponerad när man läser intervjun.

"Men mitt i ordflödet, uppstår en liten reva i kostymen. Plötsligt använder han ordet "fittigt" för att kommentera en artikel om honom – och det är nog inte menat som något bra. Men ordet – det kvinnliga könsorganet som får rycka in och beskriva ett dåligt beteende – passerar och verkar hur naturligt som helst i den moderna alfahannens vokabulär. Det är då jag fattar att lite vardagligt kvinnoförakt aldrig tycks bli riktigt omodernt", skriver Catia Hultquist.

Kalle Zackari Wahlström blev uppmärksammad på intervjun i morse genom ett sms. Till Resumé säger han:

– Jag fattar att man kan ha invändningar av att använda könsord som skällsord – det kan man få påpeka. Men det är taskigt att gå på mig för att jag ser ut som någon i en tv-serie. Det är inte mitt fel. Bara för att man ser ut på ett visst sätt betyder det inte det att man tycker eller tänker på något speciellt sätt. Karaktären är tydligen dum – men jag är ganska snäll.

Men han ser att diskussionen kan leda till något bra – att göra folk påminda om att inte använda det kvinnliga könsorganet i en dålig bemärkelse. Under dagen har han fått flera kommentarer från folk på Instagram som han tror känner sig hotade av feminismen - och tror att de kan ha något att lära sig.

Ångrar du att du använde ordet så här i efterhand?
– Ja, det var klantigt av mig – jag borde använt något annat ord i Caféintervjun.

Han säger också att han inte är speciellt van att stå i rampljuset, och att han blev chockad över texten.

– Min dag blir annorlunda av att någon har skrivit att jag föraktar kvinnor i Sveriges största dagstidning. Jag är inte så van vid det – det känns läskigt.

Kalle Zackari Wahlström har tidigare jobbat Delorean, Family Business och Great Works.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Kalle Zackari Wahlström

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.