Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zara Larsson anklagas för plagiat – SR tar på sig missen

Publicerad: 3 augusti 2015, 06:03

Zara Larsson sommarpratade i P1. Foto: Sveriges Radio

Zara Larsson lånade delar av sitt sommarprat utan att källan angavs, Danmark kör annononskampanj i utländska tidningar för att minska invandringen och Hillary Clinton släpper sin första film. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

InstagramHillary ClintonSveriges RadioZara Larsson

Zara Larsson anklagas för plagiat – SR tar på sig missen
En del av artisten Zara Larssons sommarprat var taget från ett blogginlägg skrivet av Louise Winblad, utan att källan angavs. Det uppmärksammade bloggaren själv efter att förvånat ha hört sin egen text läsas upp i radion. Men Sveriges Radio tar på sig skulden för missen. Producenten Henrik Johnsson säger till Expressen att Zara Larsson berättade om blogginlägget innan inspelningen, men att det sedan inte kom med i programmet:
– Jag missade att få in det i redigeringen sedan. Det här är fel som begåtts av mig och inte Zara.

Sveriges Radio ändrar nu i programmet och har lagt till en hänvisning till Louise Winblads blogg på sin sajt.

Dansk annonskampanj ska avskräcka flyktingar
Den nya danska regeringen försöker minska flyktingtillströmningen genom en annonskampanj i utländska tidningar, rapporterar Sveriges Radio.
– Vi vill skicka en kraftfull signal till de människosmugglare som sänder ett mycket högt antal asylsökande till Danmark. Sedan den nya regeringen tillsattes här i Danmark har vi beslutat att reducera förmånerna till flyktingar med cirka 50 procent, säger Marcus Knuth, folketingspolitiker och integrations- och invandringspolitisk talesperson för regeringspartiet Venstre.

Hillary Clintons första kampanjfilm
Nu har den demokratiska kandidaten Hillary Clinton börja sända sin första reklamfilm inför presidentvalet 2016. I filmen tar hon upp sin mamma Dorothy som övergavs av sina föräldrar som barn, och hur hon har format Hillary Clintons politiska drivkraft. Se filmen här.

Dokumenterar sin flykt på Instagram
Huffington Post har upptäckt Instagramanvändaren abdoudiouf1993 som ger sin följare en unik inblick i livet på flykt. Han dokumenterar nämligen sin resa från Senegal till Europa som går via vandring i Sahara och roddbåt över Medelhavet. Bland annat visar Abdou Diouf hur han gömmer sig i bakluckan på en bil för att korsa en gräns.

Brittiska tv-profilen död
Artisten och programledaren Cilla Black är död. Hon blev 72 år och avled i sitt hem i södra Spanien. År 1968 blev hon den första kvinna att få en egen pratshow på bästa sändningstid på BBC. Hon var också i Sverige i början av 70-talet för att spela in showen "Cilla in Scandinavia" med Sven-Bertil Taube, skriver Aftonbladet.

Don Drapers kostymer till salu
Tv-serien Mad Men om det dekadenta reklambyrålivet i New York på 1960-talet sändes i sju säsonger. När serien nu har tagit slut säljs en stor del av rekvisitan på nätet genom auktionsförfarande. Bland annat kan man köpa huvudpersonen Don Drapers kostymer och Cadillac, skriver LA Times.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.