Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatan-författaren skriver fjärde Millennium-boken

Publicerad: 17 december 2013, 13:19

David Lagercrantz.

Foto: Isabelle Ödesjö.

Norstedts ger ut uppföljaren till Stieg Larssons enormt framgångsrika romanserie – Millenniumserien. Författaren till Zlatans självbiografi, David Lagercrantz, skriver boken.


Ämnen i artikeln:

Stieg LarssonZlatan IbrahimovićDavid LagercrantzMillennium-triloginDaniel Craig

Aftonbladet kommer med avslöjandet och uppger att den nya boken tar vid där Stieg Larsson slutade när han dog år 2004.

– Det stämmer att det blir en ny bok. Vi har länge funderat fram och  tillbaka om vi skulle göra det här. Så småningom kom idén att David  skulle kunna vara författaren vi sökte, säger förlagschefen Eva Gedin till  Aftonbladet.

David Lagercrantz skrev Zlatan Ibrahimovics populära  självbiografi, vilket har gjort honom till ett självklart val för  Norstedts.

Förlaget imponeras bland annat av David Lagercrantz förmåga att hitta  rätt ton och röst, hans breda erfarenhet och hans förmåga att engagera  läsare i alla åldrar.

”David Lagercrantz är inte bara en oerhört  skicklig författare, han har också genom hela sitt författarskap sökt  sig till udda gestalter och komplexa genier. Och han är dessutom väl  förtrogen med redaktionella miljöer”, skriver Norstedts i ett  pressmeddelande.

Millennium-trilogin – ”Män som hatar kvinnor”,  ”Flickan som lekte med elden” och ”Luftslottet som sprängdes” hade sålt i  mer än 60 miljoner exemplar i 50-tal länder så sent som i juni 2011.

Böckerna är de svenska böcker som har sålt mest genom tiderna, enligt Aftonbladet.

Millennium-trilogin filmatiserades under 2008 med Michael Nyqvist och Noomi Rapace i huvudrollerna.

2011  kom en amerikansk version ”The Girl With The Dragon Tattoo”, där Daniel  Craig spelar Mikael Blomkvist och Rooney Mara spelade Lisbeth Salander.

En amerikansk version av den andra delen i serien är också planerad, enligt Aftonbladet.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.