Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Zlatan hugger då och då på mig”

Publicerad: 14 juni 2013, 08:51

Olof Lundh.

Foto: TV4.

Olof Lundh, som fick mothugg av Zlatan Ibrahimovic, efter VM-kvalmatchen i tisdags, släpper redaktörsskapet och får en mer renodlad journalistisk roll på Fotbollskanalen.se och TV4.
– Även om jag säkert kommer att sakna att vara en del av utvecklandet och drivandet av sajten så har jag fått för lite tid till att ta fram nyheter och försöka få till granskningar och vässa krönikorna, säger han.


Ämnen i artikeln:

FotbollskanalenZlatan IbrahimovićOlof Lundh

Olof Lundh har ett ständigt späckat schema och ska nu få avlastning i sin roll som chef för Fotbollskanalen.se. Tidigare i våras ryktades det att han var nära en övergång till sin gamla arbetsgivare Expressen, men så blir det inte.

Ni söker en  redaktionschef för att avlasta dig i din roll. Känns som att det kanske är på  tiden med tanke på din arbetsbelastning, kommentar?

– När jag började på TV4 hösten 2006 för att utveckla Fotbollskanalen.se och vara med på ett hörn i Fotbollskanalen i TV4 på söndagar var det  ett rätt blankt papper och det var svårt att inse hur jobbet skulle  utvecklas och antalet uppgifter  skulle växa. Det har gått från att vi var två redaktörer och jag som då  drev sajten med 30 000 unika besökare i veckan och parallellt  utvecklade en ny sajt till att i dag vara en viktig del av TV4-Sport och  fotbollssändningarna och där redaktionen består av  sex personer och vi har över 300 000 unika besökare i veckan och med  appar både till Iphone och Android. Fotbollen snurrar numera 24-7 året  runt vilket gör att det varit svårt att få till pauser och där kunna  analysera över hur vi går vidare.

Du har kört oerhört hårt i några år på Fotbollskanalen, kan du beskriva allt du gör?
– Inte bara jag har kört hårt, det är det många som gjort på Fotbollskanalen.se.  Sedan 2011 har jag varit chefredaktör för sajten med krönikor, blogg  och nyhetstexter. Dessutom har jag jobbat i olika tv-sändningar,  Fotbollskanalen Europa,  Europa League, Ekwall vs Lundh, Superlive, landskamper, EM, VM samt  inhopp i Nyhetsmorgon, TV4 News och TV4 Sport. Lägg till att jag  emellanåt bistått Katarina Koritz, ansvarig för fotbollskanalen.se på Digitala Medier, med inspel kring design, utveckling  och affär.

Hur har det funkat för dig med alla dessa bollar i luften? Är det hållbart i längden?
– Det har varit svårt att släppa något som varit både  utmanade och roligt och där jag varit med sedan starten. Sedan finns  det ett inslag i mediebranschen av att det är svårt att säga nej då man  inte vet om man får frågan igen. Jag har  mest insyn i sajtjobbet och där är det fler än jag som slitit hårt för  att det ska bli en framgång och i längden går det inte att leva på  entusiasm och snabba fixar utan man måste ta ett steg tillbaka, fundera  på hur man går vidare och bygga nytt. Därför är  det roligt att TV4 Sport satsar så här och anställer en redaktionellt  ansvarig för fotbollskanalen.se så att sajten kan ta nästa steg.

Hur kommer din roll att förändras?
– Jag kommer att satsa hundra procent på journalistik i både tv och på Fotbollskanalen.se vilket ska bli oerhört roligt. Även om jag säkert kommer att sakna att  vara en del av utvecklandet och drivandet av sajten så har jag fått för  lite  tid till att ta fram nyheter och försöka få till granskningar och vässa  krönikorna. Tanken med den här satsningen är att jag ska få ut mer  journalistik och vara reporter, krönikör och bloggare samt kunna  koncentrera mig på tv-jobbet och därmed släppa redaktörsskapet.

Zlatan gav dig en känga efter matcen mot Färöarna i veckan och sa att ”du vet mer än han". Kommentar till det?
– Jag har  inga problem med att folk reagerar på frågor eller hugger tillbaka.  Precis som att frågan måste vara fri så är svaret fritt, men det är  självklart relevant  att fråga om när han kastar bollen på det sättet och riskerar en  avstängning.

–  Zlatan  hugger då och då på mig, men det är inget att fästa sig vid, för det  handlar inte om att vi är polare eller ska bli, utan jag gör mitt jobb  och han  gör sitt.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.