torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatan hyllas som kommunikatör

Publicerad: 11 november 2014, 08:03

Zlatan Ibrahimovic är inte bara en vinnare på planen. Simon Bank hyllar i sin krönika kommunikatören som tar kontroll över sin egen historieskrivning. Rysk statskontrollerad media satsar utrikes samtidigt som CNN släcker ner i Ryssland. Homeland fortsätter en säsong till.

Ämnen i artikeln:

HomelandCNNZlatan IbrahimovićMediaMedier

Zlatan hyllas som kommunikatör
Zlatan Ibrahimovic är så gott som alltid bäst, skriver Simon Bank i en krönika. Han syftar inte bara på fotbollen utan på superkommunikatören. "Ibrahimovic har blivit allt mer intresserad av att bli sin egen historieskrivare. Han berättar i böcker, han använder gammelmedia och sociala medier, han kan till och med göra propagandafilmer", skriver Banks apropå gårdagens Guldbollenvinnare. Efter gårdagens känslosamma vinnartal hyllas Zlatan Ibrahimovic både av journalister och i sociala medier. Han hyllade själva de två bortgågna fotbollsspelarna Klas Ingesson och Pontus Segerström och sin döde bror, skriver Aftonbladet.
Tittarna rasade däremot mot själva galan för att arrangörerna värderade Klas Ingesson så tydligt mer än BP:s lagkapten Pontus Segerström. Kritiken var massiv även mot att damerna värderades lägre än herrarna då Lotta Schelin inte kunde vara på plats eftersom ingen hänsyn togs till hennes matchschema.

Mera om Zlatan
Zlatan Ibrahimovic har brutit sitt kontrakt med  sponsorn Nike, uppger Voetbal International.

Stor satsning på ryska nyheter utomlands
Den ryska statliga nyhetsbyrån Rossija Segodnja satsar stort på att nå utanför landets gränser. Mediesatsningen kallas Sputnik och nyheterna ska vara till för "dem som är trötta på aggressiv propaganda" och vill ha "ett annat perspektiv", skriver TT/DN. Nyhetstjänsten ska täcka 34 länder och sända på 30 olika språk, med mediecenter runtom i världen. Många av byråerna är koncentrerade till Centralasien men det finns också planer på kontor i bland annat Helsingfors och flera europeiska städer. Dimitrij Kiseljov, som är chef för Rossija Segodnja, Kiseljov har svartlistats av EU för sin "propaganda till stöd för att sätta ryska trupper i Ukraina", skriver AFP. Förra året riktade han även kritik mot det svenska barnprogrammet "Biss och Kajs" och hävdade att det var den typen av "västerländsk dekadens" som väntade Ukraina om de anslöt sig till EU, skriver BBC.

CNN slutar sända i Ryssland
Medan Ryssland satsar utomlands väljer nyhetskanalen CNN att sluta sända i Ryssland, skriver Adage. Orsaken anges vara de senaste förändringarna i rysk medielagstiftning, som begränsar utländskt ägande i meder till 20 procent. Enligt ett uttalande i ett mejl hoppas ägarna, i Time Warner´s Turner Broadcasting, att CNN ska kunna återuppta sändningarna så småningom. President Vladimir Putin och den ryska regeringen är allt mer på kollisionskurs med oberoende medier, inte minst på grund av rapporteringen från krisen i Ukraina.

DN fortsätter med scoop om IT-sårbarheten
DN ger sig inte, granskningen av den digitala sårbarheten fortsätter. Bredbandsbolaget har fortfarande kvar allvarliga säkerhetsrisker i sina modem, trots att företaget sagt att de åtgärdat problemen och utomstående kan därmed kapa uppkopplingarna. Enligt DN har Bredbandsbolaget försökt dölja bristerna genom att stänga av modemets kontrollpanel. Men "adressen" dit ska fortfarande gå att hitta. Minst 100 000 hushåll fortfarande har de osäkra modemen, uppskattar DN.

Hälften av alla tvååringar använder internet
Hälften av tvååringarna använder internet. Tre av fyra svenska treåringar är uppkopplade. Vid sju års ålder är andelen uppe i 90 procent. Mest ökar användandet av surfplattor. De siffrorna visar Stiftelsen för internetinfrastruktur i sin årliga rapport "Svenskarnas internetvanor, skriver SvD.

Teslagrundare satsar på satelliter
Teslagrundaren och miljardären Elon Musk planerar bygga billiga satelliter som ska kunna förse hela världen med internet, enligt uppgifter i Wall Street Journal. Projektet anses dock ha vissa hinder på vägen, och själva utvecklingskostnaderna kan uppgå till en miljard dollar, skriver di.se.

Homeland fortsätter en femte säsong
Spiondramat Homeland fortsätter en femte säsong, meddelar amerikanska kabelkanalen Showtime. Tv-serien fortsätter trots att den fjärde omgången fått ett mer ljumt mottagande än tidigare säsonger, skriver SvD.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev