Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatan ringde Aftonbladet – gjorde kalsongdementi

Publicerad: 7 januari 2009, 14:49

Zlatan Ibrahimovic har gjort en kalsongdementi. Resume.se kan avslöja att den svenske superstjärnan ringde upp Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och förnekade uppgifterna om att han använder push up-kalsongen Frigo. Efter telefonsamtalet från Zlatan plockade Aftonbladet bort artikeln från nätet.


Zlatan ringde Aftonbladets chefredaktör Jan Helin och bad honom plocka bort artikeln som påstod att Zlatan använder push-up-kalsonerna Frigo. Foto: Rickard Kilström.

Så här ser Frigos push-up-kalsonger ut.

Det var tidigare i december som  tillverkaren av den svenskpatenterade push up-kalsongen Frigo basunerade ut att  Zlatan Ibrahimovic fallit för underbyxorna som håller paketet på plats i en  särskild ficka.

–     Det jag  är mest stolt över är att Zlatan använder Frigo i stort sett hela tiden, även  privat. Jag har själv sett honom använda Frigo i matchsammanhang, vilket syntes  när han hoppade upp och nickade. Utöver Zlatan finns även kända hockeyspelare,  ryttare, handbollsspelare m. fl som älskar Frigo, sa Gunnar Holm, vd för Frigo i  ett pressmeddelande.

Uppgifterna återgavs av bland annat  aftonbladet.se – men artikeln försvann senare från sajten.

Resume.se kan avslöja den smått sensationella orsaken:

Zlatan Ibrahimovic läste artikeln och  slog en signal till Aftonbladets chefredaktör Jan Helin, som i samband med  utdelningen av Guldbollen i höstas upparbetade en god kontakt med Inters svenske anfallsstjärna.

Enligt säkra källor förklarade Zlatan för  Helin att uppgifterna inte stämde, och Aftonbladet plockade därefter bort  artikeln.

Vi  publicerade en faktauppgift som vi senare förstod att det fanns anledning  att  undra over om den verkligen var korrekt. Därför valde vi helt enkelt  att avlägsna den informationen. Konstigare än så var det inte, säger  Niklas Bodell, informationschef på Aftonbladet.

Bodell vill i övrigt inte  kommentera varken bakgrunden till beslutet eller på vilket sätt Aftonbladet  upplystes om den felaktiga uppgiften.

Zlatan spelar fortfarande i  Inters vackra blåsvarta tröja. Det är det enda som är viktigt just nu, säger  Bodell.

Enligt vad  Resume.se erfar var Zlatans sko- och klädsponsor Nike mycket angelägen om att Zlatan skulle dementera uppgifterna om Frigo-kalsongerna.

Zlatans kontaktperson Dick Landgren på Nike vill inte ge några kommentarer.

Frigos vd Gunnar Holm intygar för Resume.se att Zlatan använder Frigos kalsonger. Som bevis på det skickar han med en länk på MSN där fotbollsstjärnan syns i företagets kalsonger.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.