Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatan: "Volvo var ett litet företag innan mig"

Publicerad: 31 maj 2016, 05:38

Zlatan Ibrahimovic menar att hans reklaminsatser gett stor effekt, Anna Brolin fick föremål i huvudet under direktsändning och Kent Ekeroth ville tjäna storkovan på "järnrörsfilmen". Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Volvo CarsZlatan IbrahimovićForsman & Bodenfors

Zlatan: "Volvo var ett litet företag innan mig"
Igår släpptes Volvo Cars nya reklamfilm med fotbollsikonen Zlatan Ibrahimovic. Det är andra gången som han ställer upp och frontar varumärket. I en intervju med SAS kundtidning Scandinavian Traveler berättar han nu om sin inverkan på försäljningen.
– Volvo var ett litet företag innan de träffade mig. Först var det "Made by Sweden" och nu är det "Made by Zlatan" (haha). Första veckan efter att min reklam sändes så hade Volvo sålt mer än de normalt gör på sex månader. Det är inget jag måste skryta om men resultaten talar för dem själva. Men det är den typ av grejer jag söker, spännande projekt. Helst jobba med små bolag och göra dem... Enorma, säger han i intervjun enligt Sportbladet.

I intervjun berättar han också hu han noggrant väljer samarbetspartners.
– Det är för kickarna. Det är som när jag spelade för Inter, de hade inte vunnit ligan på 17 år. Ronaldo och alla de andra hade spelat där och folk sa att jag inte skulle vinna något när jag gick dit. Vi vann ligan under min första, andra och tredje säsong. Volvo och Inter är kanske inte direkt jämförbara men det är den typ av kickar jag söker, säger Zlatan Ibramhimovic till Scandinavian Traveler.

Läs texten i sin helhet här.

Fick föremål kastat i huvudet i direktsändning
TV4-ankaret Anna Brolin fick ett föremål kastat mot sig under direktsändningen igår mellan Sverige och Slovenien. Det som träffade henne i huvudet var en laktritsstång.
– Jag blev mest rädd. Det gjorde ont, instinktivt. Och så såg jag att det bara var en godisbit och då kändes det inte lika farligt. Det var ingenting som var farligt, även om jag fortfarande har lite ont i huvudet. Lördagsgodis på en måndag är aldrig en bra idé. Det var nog gammalt godis också så den var jäkligt hård, säger Brolin till Fotbollskanalen.

Kent Ekeroth ville tjäna miljonbelopp på "järnrörsfilmen"
Det var Sverigedemokraten Kent Ekeroth som filmande de famösa klippen på Kungsgatan i Stockholm som Expressen senare kunde avslöja. Interna mejl som tidningen har tagit del av visar hur han resonerar med partikamrater kring att stämma Expressen och andra medier som tagit bilder från klippen.
"Om Expressen m fl fälls för upphovsrättsbrott kan det påverka allmänhetens långsiktiga bild av hela historien i vår favör" skrev bland annat partiledaren Jimmie Åkesson i ett mejl.

Croneman sågar Lindströms nya program
DN:s tv-skribent Johan Croneman går hårt åt Fredrik Lindströms SVT-program "Tänk om". I en krönika skriver han att Lindström sysslar med "historiskt lättsinne" – en slags Herman Lindqvist i lightversion.
"Tänk om" är en programserie som helt saknar perspektiv, och när de väl dyker upp, har de så till den milda grad förminskats och marginaliserat att ingenting längre går att ta på allvar. Det är en programserie så fartblind att den måste slå något slags rekord i den mindre smickrande genren självgodhet" skriver Croneman.

Facebook bygger stängt eko-system för annonser...
Bara förra veckan stängde Facebook ned sin programmatiska annonsbörs FBX, satte den sista spiken i kistan för LiveRail-plattformen och storsatsade på sitt Facebook Audience Network, som är en stängd annonsplattform. Facebooks annonsstrategi står i kontrast till Google som bygger ett mer öppet ekosystem, skriver Digiday.
– Det är tydligt att Facebook satsar på en "inhägnad trädgårds-strategi" och överger alla realtidsbörser, säger Ari Paparo, vd på adtechbolaget Beeswax till sajten.

...och prioriterar egna videos
Videos som publiceras direkt på Facebooks egna plattform får sju gånger mer spridning än länkar till publicisters egna plattformar. Det visar en undersökning som Digiday har gjort med hjälp av analysverktyget NewsWhip. En granskning av poster på 14 ledande publicisters Facebook-sidor visar att videos fick i genomsnitt 4036 delar per post. Bilder var också populära med ett genomsnitt på 3364 delningar per post. Artikellänkar (inklusive till Facebooks egna Instant Articles) fick däremot bara 571 delningar i genomsnitt per post. "Vanliga" statusuppdateringar med enbart text gick sämst med 538 delningar per inlägg.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.