Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatanboken – en miljonsuccé

Publicerad: 9 november 2011, 07:04

David Lagercrantz och

Foto: Resumé och Rickard Kilström

Första upplagan av Zlatans självbiografi är redan slutsåld.
Enligt Dagens Industri kommer boken att ge intäkter på sex miljoner kronor för Zlatan och medförfattaren David Lagercrantz.
Och då är inte utlandsförsäljningen inräknad.


Ämnen i artikeln:

David LagercrantzZlatan Ibrahimović

Albert Bonniers förlag beställde inledningsvis 100 000 exemplar av "Jag är Zlatan Ibrahimovic" som stärnanfallaren skrivit tillsammans David Lagercrantz. Den upplagan är redan slutsåld, den andra upplagan är på väg, och en tredje kommer innan jul.

Boken släpptes i går. Lanseringen var planerad till fredag, men förlaget fick tidigarelägga släppet efter att material från boken läckt ut.

Normalt är en svensk självbiografi som säljer över 10 000 exemplar en succé. I fallet Zlatan handlar det om helt andra nivåer.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Redan innan uppmärksamheten i media var det stort intresse när det gäller förhandsbeställningar men sedan har det bara exploderat, säger Martin Ahlström, marknadsansvarig på Albert Bonniers Förlag, till DI.

Enligt Mattias Fyrenius, affärsområdeschef på Bokus, är förhandsbeställningarna klart fler än Harry Potter-böckerna.

100 kronor per såld bok vilket indikerar en försäljning på 20 miljoner kronor när den andra upplagan på 100 000 ex sålts, skriver DI. Enligt praxis får författaren cirka 30 procent av förlagets försäljningspris. Zlatan Ibrahimovic har fått hjälp av författaren David Lagercrantz att skriva boken och dessa två skulle alltså få dela på cirka 6 miljoner
kronor enligt DI.

Zlatan tjänar cirka 92 miljoner kronor per år som fotbollspelare.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.