Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatans mediebomb – startar egen kanal

Publicerad: 9 oktober 2013, 07:17

Här är Zlatans mediebomb: Han startar en egen kanal. Därmed ritas mediekartan om för bevakningen supersvensken.

Ämnen i artikeln:

Dan OlofssonZlatan IbrahimovićMikz

MH

Magnus Helander


"Zlatan Unplugged" – så heter Zlatan Ibrahimovics egen officiella kanal direkt till fansen, via superentreprenören Dan Olofssons app Mikz.

Över 150 000 svenskar har laddat ner Mikz – och betydligt fler lär det bli när de kan gå in och kika på vad Zlatan har att säga.

– Med Zlatan Unplugged får jag en personlig kanal för mina åsikter, kommentarer och funderingar. Direkt till mina fans, utan filter. Det kommer att handla om fotboll, landslaget, PSG och livet runt omkring. I Zlatan Unplugged hittar du även Feedz och Momentz. Du kan också ta del av mina tankar innan och direkt efter match, före alla andra, säger Zlatan i ett pressmeddelande.

Att han valt Mikz som sin plattform uppges vara för att han därigenom behåller rättigheterna till det egna materialet han publicerar – texter, bilder och videoklipp – vilket de andra stora onlinemedierna inte tillåter eller begränsar möjligheterna för. Zlatan har exempelvis inte velat ha något liknande på Facebook eller Twitter.

– Kanalen ger en personlig inblick i vardagen för en av fotbollens största världsstjärnor, säger Dan Olofsson, ägare till Mikz i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är både glädjande och hedrande för oss att Zlatan valt Mikz som sin personliga kanal.

Mediekartan kring Zlatan ritas om i och med den egna kanalen. Tidigare har journalisterna vidareförmedlat hans kommentarer – nu ger han dem i stället ofiltrerat direkt till fansen.

– Det är väl jätteroligt och jättebra för svenska folket att få ta del av hans innersta tankar och vi i media kan få citat från ett ställe där han verkligen talar ut. Det är bara att hoppas att han gör något bra av det så att det inte bara blir business, säger Sportbladets chef Håkan Andreasson till Resumé och fortsätter:

– Har han samma rådgivare den här gången som han hade när boken skrevs så kan det bli riktigt bra.

Mikz beskivs som en mobil mötesplats, där företag och varumärken kan ha sina egna kanaler. Den är gratis för användarna och Mikz planerar etablering av tjänsten i Frankrike, där Zlatan huserar, om ett antal veckor – och under 2014 finns planer på ytterligare ett tiotal marknader.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev