Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatans nya medietaktik på BB

Publicerad: 6 mars 2008, 13:59

Zlatan Ibrahimovic och sambon Helena Seger tog initiativet till ett pressmeddelande om sonen Vincents födsel. Allt för att lätta på medietrycket så mycket som möjligt. Paret filade på formuleringarna i god tid före förlossningen.


Här på Lunds universitetssjukhus föddes i morse Zlatans andra son Vincent. Även förste sonen, Maximilian, föddes här. Foto: Wikipedia.

När Zlatans förste son Maximilian kom till världen omgärdades födseln av stort hemlighetsmakeri och ett rejält säkerhetspådrag på BB vid Lunds universitetssjukhus.

När andre sonen – Vincent – föddes i dag var det lugnare. Journalister stod visserligen i trappuppgången utanför förlossningsavdelningen, och vakter fanns utposterade för att hindra  obehöriga att ta sig in – men det var inte samma kalabalik den här gången.

Detta mycket på grund av Zlatans nya mediestrategi. Ett väl förberett pressmeddelande skickades ut för att lätta på medietrycket.

– Jag blev underrättad i slutet av förra veckan av Zlatan och Helena. De ville att vi skulle skriva ett pressmeddelande. Jag skrev ihop ett och de godkände det med vissa förändringar, säger Per Längby, informationschef vid Lunds universitetssjukhus och fortsätter:

– Jag rekommenderar att man är så öppen som möjligt och Zlatan och Helena tyckte att det var bättre att gå ut med ett tillkännagivande än att hemlighålla det för att pressen skulle lugna sig. Hemlighetsmakeri triggar ju media.

Det förberedda pressmeddelandet kompletterades sedan med bland annat fakta om längd och vikt innan det skickades ut till medierna efter förlossningen som genomfördes klockan 08.30 i morse.

Många journalister har under dagen kontaktat Per Längby och hört sig för om bilder på Vincent.

– Vi hade kunnat ta en bild på Vincent och skickat ut om Zlatan och Helena hade velat det, men de var tydliga med att de inte ville det, säger Per Längby.

Pressmeddelandet

Född: Helenas och Zlatans andra barn

2008-03-06
Pressmeddelande

I dag födde Helena Seger sitt och Zlatan Ibrahimovics andra barn – en pojke på 3 278 gram med längd 50 cm. Förlossningen genomfördes klockan 08.30 på torsdagsförmiddagen på kvinnokliniken vid Universitetssjukhuset i Lund.

– Förlossningen gick fantastiskt bra, säger överläkare Dag Wide-Swensson som också var ansvarig doktor då paret Seger-Ibrahimovic fick sitt första barn.

Den nyförlöste pojken, som kommer att döpas till Vincent, mår liksom mamma Helena bra.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.