lördag3 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zlatans superdiss mot svensk media

Publicerad: 29 juni 2018, 06:49

Zlatan ilsknar till på mediekåren. Foto: Jon Shard/LAGalaxy.

Zlatan Ibrahimovic kallar den svenska mediekåren manipulativ, fem döda i skjutning på redaktion i USA och Instagram Stories lanserar musikfunktion. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.

Ämnen i artikeln:

Zlatan IbrahimovićInstagramSpotifyMediaMedier

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


Att Zlatan Ibrahimovic ogillar media är ingen nyhet. Nu går han återigen till attack mot den svenska mediekåren. Efter en match med hans nuvarande klubblag LA Galaxy frågade en svensk reporter från Aftonbladet vad Zlatan hade att säga om det hat som drabbade landslagsspelaren Jimmie Durmaz efter Sveriges match mot Tyskland. Då passar Zlatan på att köra en rant.

– Det är normalt. Människor följer vinden. När det går skit, följer de skit, när det går bra, följer de det bra. Precis som svensk media. Det värsta är att när du är svensk och svensk media följer skiten, blir det ännu mer skit. Det är världen vi lever i.

Han tar ny sats och fortsätter:

– När du har manipulativa människor, som ni inom svensk media är det svårt att ignorera och gå vidare. Svensk media fokuserar på fel saker. Det är synd. Det är ett land med få människor – tio miljoner bara – och i stället för att hylla dem trycker media ner dem. Jag tycker synd om dem. De försöker bara sälja lösnummer. De behöver oss fotbollsspelare för att sälja lösnummer.

Trots det bistra humöret tycks han ha stora förhoppningar för det svenska landslaget.

– Vi kommer förmodligen vinna hela Fotbolls-VM. Det har jag sagt hela tiden.

Fem döda efter skjutning på redaktion i USA
Tidningen Capital Gazette drabbades hårt i går när en man öppnade eld mot redaktionen. Fem dog och flera skadades i attacken som skedde i Annapolis i delstaten Maryland i USA. Fyra av de döda dog på plats under skjutningen och en avled senare på sjukhus. Skytten greps på platsen där han satt och gömde sig polisen under ett skrivbord. Han har identifierats som 38-årige Jarrod Warren Ramos efter att polisen använt sig av ansiktsigenkänning. Fingertopparna hade Jarrod Warren Ramos nämligen skadat själv, varför fingeravtryck inte kunde identifiera honom. Det skriver bland annat Aftonbladet.

Twitter omorganiserar
Twitter försöker förenkla sitt arbetssätt genom att dela in företaget i sektioner som baseras på funktion och inte som det har sett ut hittills, uppdelat på produkt. Det meddelar Twitters vd Jack Dorsey. Omorganisationen innebär bland annat att produktchefen Ed Ho kommer att lämna sin roll och ersättas av Kayvon Beykpour, som tidigare var vd för Periscope. Det skriver Engadget.

Dawn Ostroff blir contentchef på Spotify
Dawn Ostroff
, tidigare vd på CW network, blir nu chief content officer på Spotify. Hon kommer att leda alla aspekter av contentaffären när det kommer till musik, ljud och video.

– Jag är väldigt glad över att välkomna Dawn Ostroff till bandet, twittrade Spotifys vd Daniel Ek. Det skriver Billboard.

Instagram Stories lanserar musik
Nu går det att lägga till musikbakgrunder till sina klipp på Instagram Stories. Det är möjligt efter att facebook tecknat avtal med en rad stora skivbolag. Nu finns tusentals låtar att välja mellan, bland annat från Bruno Mars, Dua Lipa och Calvin Harris. Förutom USA släpps funktionen inledningsvis i ytterligare sex länder, bland annat Sverige. Det skriver Techcrunch.

Nu kan vem som helst skapa sitt Pokémon Go
För två år sedan slog Pokémon Go ner som en bomb i världen. Sedan dess har flera försökt kopiera konceptet, bland annat olika varumärken. Nu gör Niantic, skaparen bakom spelet, dessa glada. De väljer nämligen att öppna upp den augmented reality-plattform som spelet bygger på för andra utvecklare. Det skriver The Verge. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev