Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zuckerberg grillades: ”Facebook kommer alltid ha en gratisversion”

Publicerad: 11 april 2018, 06:36

Mark Zuckerberg återkom ofta till "jag måste fråga mitt team".

Foto: Pressbild

Zuckerberg grillades i kongressen, Rupert Murdoch misstänks ha brutit mot regler och tv-profil misstänks för narkotikabrott. Det är några av nyheterna i Morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookMark ZuckerbergMorgonsvepet

Zuckerberg: ”Facebook kommer alltid ha en gratisversion”
Medieintresset var extremt när Facebook-grundaren frågade ut i amerikanska kongressen under gårdagskvällen. På Twitter surrades det om att senatorerna inte verkade veta hur Facebook fungerade, att Mark hela tiden sa ”mitt team får komma tillbaka till detta senare” och huruvida Facebook ska vara gratis i framtiden.

Senatorerna frågade Zuckerberg om han kan tänka sig att ha en betald, annonsfri version av Facebook i framtiden. Zuckerberg svarade att en version av plattformen alltid komma vara gratis. Flera medier tolkar det som att en betald del kan vara möjlig, något som Techcrunch Josh Constine  förespråkade i februari.

Mark Zuckerberg verkade dessutom tappa tråden när senatorerna frågade honom om de trackar Facebookanvändare när de är utloggade.

Utfrågningen pågick i fem timmar och var enligt Techcrunch "en stor vinst för Facebook".

— Matt Navarra (@MattNavarra) 10 april 2018Mark Zuckerberg: “Shit just got real” pic.twitter.com/cmlQ9l14co

Europeiska kommissionen slog till mot Murdochs Fox
Europeiska kommissionen gick in på mediemogulen Rupert Murdochs Fox-kontor i London under gårdagen för att genomföra en oanmäld inspektion kring sporträttigheter, skriver The Telegraph. Men det var inte det enda kontoret – kommissionen ska ha besökt företag inom sportmedia i flera länder. Kommissionen bekräftade senare att besöken gjorts hos de som misstänks ha brutit mot regler som samröre med karteller och använt sig av restriktiva affärsmetoder. En talesperson för 21st Century Fox säger: ”Vi samarbetar fullt ut med EK-inspektionen”.

Tv-profil misstänks för narkotikabrott
En manlig tv-profil misstänks för narkotikabrott och utreds nu av polisen. Det var i vintras som tv-profilen ska ha ertappats i sin bostad i Stockholmsområdet med ett innehav om kokain och cannabis, skriver Aftonbladet. Polisen bekräftar anmälan, men i övrigt råder sekretess. Påföljden riskerar att bli dagsböter eller upp till sex månaders fängelse.

Flera videor hackade på Youtube
Flera musikvideor, bland annat Despacito, har hackats på Youtube. Videons omslagsbild ersattes med ett foto på en grupp av människor i masker som siktade med vapen. Det ska handla om fler än ett dussin andra videor, för till exempel Shakira och Selena Gomez, som blivit utsatta i nätverket ”Vevo”. Hackarna som tagit på sig ansvaret kallar sig själva för Prosox och Kuroi’sh.

Snapchat testar köpfunktion på Discover
Snapchat är inte sena med att stryka publicisterna medhårs efter Facebookskandalen. Nu testar de en köpfunktion tillsammans med en handfull publicister på Snapchat Discover, enligt flera källor till Digiday. Det innebär att de låter användare swipa upp och köpa en produkt från den nyligen lanserade butiken på Snapchat. Snapchat ska ta en viss procent av försäljningen, men oklart hur mycket.

Aftonbladet tog trippelvinst i Köpenhamn
Aftonbladet vann sina kategorier under European Digital Media Awards som gick av stapeln under gårdagskvällen. Aftonbladet prisades då för What’s on the plate (best use of online video), Laget i ditt hjärta (best in social media engagement) och Mitt ID (best innovation to engage youth audience). Priset delades ut av organisationen WAN-INFRA.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.