Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zuckerberg i jätteprojekt för u-länder

Publicerad: 21 augusti 2013, 07:32

Foto: Pressbild.

Facebooks grundare Mark Zuckerberg vill att fler ska få tillgång till Internet och därmed också den sociala nätverkstjänsten – en av sju människor i världen har Facebook idag. Han har därför dragit igång ett projekt med olika teknikjättar som Samsung och Ericsson– Internet.org – för att förbättra möjligheterna hos befolkningen i utvecklingsländer.


Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Mark Zuckberg vill att de fyra miljarder människor i världen som idag  saknar tillgång till internet får det.  

Han har därför dragit igång  projektet Internet.org med Samsung, Nokia, Qualcomm och Ericsson.

Tanken  är att förenkla mobilapplikationer så att de kan köras mer effektivt.

Här handlar det bland annat om att förenkla komponenterna i telefonerna  och nätverken så att de kan skicka mer data och ändå använda mindre  batterikraft.
– Internet är en så viktig sak för att driva  mänskligheten framåt, men det bygger inte sig själv, sade han nyligen i  en intervju enligt The New York Times.

Facebook arbetar redan på en  teknik som ska begränsa mängden data som används av bolagets mobilapp  från nuvarande 12 megabyte per dag till 1 megabyte.

Qualcoom har  också kommit långt med en teknik som går ut på att utöka mobilernas  batteritid, minska mängden data för att överföra videos och utöka  räckvidden på mobilerna genom ny teknik för trådlös överföring.

New  York Times menar dock att Mark Zuckerbergs ansträngningar bara speglar hur  teknikbolag försöker leva upp till Wall Streets krav på att nå utanför  mättade marknader som USA och Europa.

Tidningen menar snarare att Mark  Zuckerbergs främsta mål med projektet kring just u-länder är  att positionera sig själv som en marknadsledande aktör.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.