Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zuckerberg lovar bort 25 miljarder

Publicerad: 22 september 2016, 06:34

Mark Zuckerberg och Pricilla Chan

Facebooksgrundarens enorma donation ska bekämpa sjukdomar, Hillary Clinton och Donald Trumps fejkföljare och Pokémon Go-trenden kanske går mot sitt slut. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookHillary ClintonMark ZuckerbergDonald Trump

Zuckerberg donerar miljarder
Facebooks grundare Mark Zuckerberg och hans fru Priscilla Chan lovar 3 miljarder dollar, ungefär 25 miljarder kronor, under ett decennium för bekämpning av alla sjukdomar.

"Vi har de senaste åren talat med experter som tror att det är möjligt", säger Facebookgrundaren Zuckerberg under lanseringen av Chan Zuckerberg initiative.

Paret säger att deras mål är att bota alla sjukdomar, eller vända sjukdomar från att vara dödliga till att vara hanterbara eller möjliga att förebygga under deras dotters livstid. Det uppger Bloomberg.

I november 2015 uppgav paret att de kommer att donera 99 procent av sin förmögenhet via Chan Zuckerberg inititative.

Så många av Trump och Clintons följare är fejk
En rapport från internetsäkerhetsföretaget eZanga visar att båda presidentkandidaterna har en stor andel av fejkkonton som följder dem i sociala medier. De upplåsta siffrorna kan vara en indikation på att det demokratiska och republikanska kampanjstaberna kastar en stor del av sina pengar i sjön när de ökar sina investeringar i sociala medier. Enligt rapporten kommer hela 39 procent av Donald Trumps 11 miljoner följare på Twitter från fejkkonton, för Hillary Clinton hamnar motsvarande siffra på 37 procent av 8 miljoner följare. Det skriver AdWeek.

Pokémon Go svalnar i USA
Efter 74 dagar som mest lönsamma app i USA har nu mobilspelet Pokémon Go tappat förstaplatsen. Det visar siffror från analysfirman Sensor Tower. Ny etta är utvecklaren Supercells spel Clash. Pokémon Go är inte den app som legat etta på listan längst. Appen Clash of Clans hade förstaplatsen i 347 dagar. På andra plats kommer Candy Crush Saga med 109 dagar. Det skriver Ubergizmondo.

Sony och Wanda nära samarbete kring marknadsföring
Sony Pictures och kinesiska konglomeratjätten Dalian Wanda Group uppges ligga nära till hands att teckna ett samarbetsavtal, rapporterar Deadline. Enligt sajten kan ett tillkännagivande komma redan under nästa vecka. Partnerskapet skulle se de två bolagen samarbeta inom bland annat marknadsföring. Wanda uppges också komma att stå för finansieringen av vissa av Sonys storfilmer.

Kerstin Weigl skriver bok om kvinnovåld
Aftonbladets Kerstin Weigl ska skriva en debatt- och reportagebok om dödligt våld mot svenska kvinnor, baserat på den dokumentation av 251 fall som hon och Aftonbladetkollegan Kristina Edblom samlat under sju år. Hon är en av sex författare som får stipendiepengar på 100 000 kronor var i för att skriva sakprosa av förlaget Natur & Kultur. Det skriver Journalisten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.