Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zuckerberg utmanar telekomjättar

Publicerad: 25 februari 2014, 07:33

Foto: Pressbild.

Facebook-grundaren Mark Zuckerberg fick många att höja på ögonbrynen när han köpte Whatsapp för 19 miljarder dollar nu introducerar man röstsamtal under Q2. Metro ska pusha ut nyheter till läsarna. Så lyder några av nyheterna i dagens morgonsvep.


Zuckerberg ska utmana telekomjättar
Facebook  har  nyligen köpt Whatsapp för 19 miljarder dollar. Nu står det klart att   Whatsapp introducerar röstsamtal under Q2. Huvudkonkurrent blir Skype,   men även traditionella telekomjättar, enligt DI.

Samsungs nya Galaxy-modell är här

Den sydkoreanska  elektronikjätten har satsat på förbättrade funktioner i stället för  massa nymodigheter i Galaxy S5. Den nya modellen innehåller dock en  fingeravtryckssensor, enligt DI som refererar till Dow Jones.

Spotify fem gånger dyrare än Whatsapp
Spotify  är världens dyraste it-bolag idag sett till värdering per användare. DI rapporterar att en kartläggning visar att Whatsapp ligger på 275 kronor  per användare, medan Spotify har ett pris på hela 1 090 kronor.  Värderingen bygger på siffror från november förra året.

Radioprofil vill ha skämtfri valdebatt i SVT
SVT:s  nya valsatsning beskrivs som en blandning mellan Agenda och Filip och  Fredrik. Expressen rapporterar nu att radiprofilen Henrik Torehammar  varnar för att försöka göra en alltför rolig valbevakning. Han vill ha  den skämtfri.

Facebook skrotar ”Gmail-dödare”
Den  sociala nätverksjätten introducerade tjänsten 2010 och projektet sågs  som en ”G-mail-dödare”. Expressen rapporterar nu att man skrotar  tjänsten, vilket innebär att e-post som skickas till en Facebook-adress  vidarebefordras till användarens normala e-postadress i stället, enligt Expressen.

Mattsson hyllar Viasat sågar IOK
Expressens chefredaktör Thomas Mattsson tycker att Sverige har gjort ett kanon-OS och att det har  gått ”nästan” lika bra för Viasat. Han tycker visserligen att det som  ledde till en bojkott från Tre Kronors sida samt och att det tog lång  tid att berätta om dopingbeskedet kunde skötts bättre, men anser ändå att OS blev en succé för Viasat. Han tycker dock att tiden sprungit ifrån IOK:s  medierättigheter.

Ny FCC-ordförande kan gå hårt åt mediebolagen
Allt  pekar på att nye ordföranden för Federal Communications Commission,  FCC, Tom Wheeler, tänker skapa strängare regler för medieägande, enligt  Adweek.

Slutar användare Got Milk
Adage rapporterar att mjölkindustrin i USA slutar använda det ikoniska  konceptet ”Got Milk” och byter ut det mot ”Milk Life”. Det nya konceptet  ska lägga fokus på mjölkens näringsvärde och inte minst dess innehåll  av proteiner.

Metro ska pusha ut nyheter
Kinnevik-ägda  Metro introducerar en uppdaterad version av sin app. Den appen erbjuder alltifrån  att delta i läsardiskussioner till att man kan rekommendera  artiklar åt andra. Den nya appen pushar också ut nyheter till läsarna.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.