lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zuckerbergs personliga löfte: Ta kampen mot näthatet

Publicerad: 5 januari 2018, 10:23

I ett Facebookinlägg lovar bolagets vd Mark Zuckerberg att ta itu med problemen gällande näthat som präglar plattformen.

Ämnen i artikeln:

FacebookMark Zuckerberg

Thomas Nilsson

thomas.nilsson@resume.se


Mark Zuckerberg har sedan 2009 gått ut med personliga löften, löften som gäller både honom själv och Facebook som helhet.

Det senaste året har han turnerat runt i USA och besökt landets alla stater, lärt sig tala mandarin och byggt ett AI-system för sitt eget hem.

I ett Facebookinlägg säger han att året 2017 präglades av nervositet och splittring samt.

"Facebook har en lång väg att gå gällande de frågorna. Oavsett om det är att skydda vårt community mot näthat, hindra regeringar från att utnyttja vår plattform eller säkerställa att tiden som läggs på Facebook är värt det".

Zuckerberg berättar vidare att lösa dessa problem kommer att vara hans personliga mål för 2018.

Facebook har sedan det amerikanska presidentvalet varit utsatta för hård kritik för sättet de hanterat frågor gällande näthat och spridandet av falska nyheter. Zuckerberg avfärdade inledningsvis anklagelserna om att plattformen skulle spelat en avgörande roll i Donald Trumps valseger men drog sedermera tillbaka sitt uttalande och medgav att de hade mycket att jobba med.

I år kommer Tyskland att införa en lag som bötfäller sociala medie-plattformar som Facebook om de inte tar bort hot och hat på plattformen tillräckligt snabbt. Även Storbritanninen har de senaste dagarna riktat kritik mot plattformen och den brittiska säkerhetsministern har hotat med skattesmällar om de inte börjar samarbeta med den brittiska regeringen i högre utsträckning gällande radikaliserande innehåll.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev