onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Zytomierska: ”Jag förlorar inga pengar på avhoppen”

Publicerad: 8 november 2012, 15:36

Katrin Zytomierska

Enligt Katrin Zytomierska kommer hon inte att tappa några intäkter på annonsavhoppen från Finest. Hon ångrar inte blogginlägget om Sats reklam och tycker att det är beklagligt att annonsörerna inte väljer att straffa henne istället för bloggportalen Finest.

Ämnen i artikeln:

Katrin ZytomierskaFinestMediaMedier

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I dag har Resumé rapporterat om annonsörernas bojkott mot Finest efter Katrin Zytomierskas blogginlägg om Sats reklam i måndags.

Inlägget kom till efter ett MMS med utomhusreklamen från en vän. Trots kritiken och annonsörernas avståndstagande ångrar Katrin Zytomierska inte att hon skrev blogginlägget.

– När ett företag annonserar får de räkna med kritik. När H&M gör reklam får modellerna kritik för att de är för smala eller har för stor byst. Jag hade ingen avsikt att kritisera kvinnan som är med i reklamen som privatperson, jag trodde att det var en modell för reklamen, säger Katrin Zytomierska till Resumé.

Enligt Katrin Zytomierska har varken 3, McDonalds, Unionen eller Lekmer.se hört av sig till Finest. I samtalen med Finest och chefredaktören Alexander Erwik har de kommit fram till att inte ta bort blogginlägget.

Katrin Zytomierska beklagar att Finest har förlorat intäkter på hennes inlägg. Blogginlägget och de avhoppade annonsörerna får inga konsekvenser för hennes ekonomi.

– Jag blir inte ekonomiskt drabbad av det här, jag påverkas inte av annonsörernas avhopp. Det tycker jag är tråkigt. Det är som en skolklass som har en bråkig elev. Istället för att straffa den bråkiga eleven straffas alla. Jag tjänar inga pengar på annonser. Hade de velat bestraffa mig hade de kunnat sagt att jag aldrig mer kommer att få äta på deras restauranger eller träna på deras gym.

Med bakgrund av vilket efterspel ditt blogginlägg fick, drar du några lärdomar av detta?
– Ingenting, absolut ingenting. Jag tänker fortsätta att skriva på samma sätt som jag gör. Jag kommer aldrig hoppa på privatpersoner som inte kan försvara sig. Det är ointressant för mig. Jag kommer däremot att fortsätta att ha åsikter om tv-program, reklam och personer som själva har valt offentligheten.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev