Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

8 mars: Försvarsmakten behöver fler kvinnor – kampanjen hyllas

Publicerad: 8 mars 2018, 08:33

Att det svenska försvaret till stor del fortfarande är en mansdominerad bastion är ett faktum myndigheten använder sig av i samband med internationella kvinnodagen.


Ämnen i artikeln:

VoltFörsvarsmakten

Den 8 mars och internationella kvinnodagen. Ett tillfälle för många varumärken att relatera till, med olika grader av relevans. För Försvarsmakten är det högst angeläget att förbättra mångfalden och jämställdheten bland rekryterna.

Därför går man dagen till ära ut med en rekryteringskampanj riktad mot kvinnor med den tydliga rubriken "Vi är överbemmanade" och copyn  "Ett jämställt försvar är ett starkare försvar, men idag är vi alldeles för få kvinnor. Det jobbar vi aktivt för att ändra på, och bli lite mer lika det land vi försvarar."

Kampanjen hyllas i sociala medier, bland annat av reklamare som Ulrika Good och Marcus Hanser.


Under den 8 mars kommer Försvarsmakten finnas i sju städer, Jönköping, Växjö, Skövde, Örebro, Karlstad, Lidköping och Trollhättan och upmmanar kvinnor som är intresserade av en karriär inom myndigheten att komma.

Försvarsmaktens reklambyrå är Volt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

VoltFörsvarsmakten

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.