Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Adidas senaste innovation: Fotbollströjor av återvunnen plast

Publicerad: 12 april 2018, 07:36

I samband med Earth Day gör Adidas sitt för att rädda världshaven. På köpet får Zlatan Ibrahimovic och de andra fotbollsspelarna i MLS bära med sig varumärkets världssamvete ut på planen.

Ämnen i artikeln:

AdidasHållbarhetCSRInnovation

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Earth Day äger rum den 22 april i år och är en temadag för att rikta ljuset mot världens miljöproblem. I år är fokuserar man på plastavfall och dess skadliga inverkan på land och hav. Inför nästa helg har Adidas teamat upp med Parley for Oceans "en kreativ kraft" som arbetar med att skydda världshaven. Det rapporterar AdWeek.

Tröjorna, som är gjorda av återvunnen plast har tillverkats i begränsad upplaga och bärs av alla 23 lag i den amerikanska fotbollsligan MSL. Den svenske storstjärnan Zlatan Ibrahimovic tillhör sedan några veckor tillbaka Los Angeles Galaxy i ligan.

Plasten i tröjorna kommer från sopor som har samlats från stränder och kustsamhällen och sedan omarbetats till tekniska fibrer vilka kan användas för kläder eller skor.

Parley for Oceans, Adidas och MLS samarbetade i mindre skala redan i samband med Earth Day förra året. Nu har samarbetet kommit att innefatta alla lag i ligan.

Adidas kommer även att utnyttja partnerskapet bland annat genom AR, QR-koder som kommer att användas för aktivering vid arenorna och en strandrengöring i Los Angeles.

Matcherna spelas under "Earth Day weekend" den 20-22 april.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev