Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

AKQA använder Minecraft för att utbilda unga om coronaviruset

Publicerad: 27 april 2020, 08:11

AKQA:s svenska kontor har skapat en simulator i spelet Minecraft där spelarna får kunskap om social distansering genom en zombie-pandemi.

Ämnen i artikeln:

MinecraftAKQA

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I coronakrisens spår har behovet av att skapa nya lösningar för marknadsföring inom gaming och e-sport åter aktualiserats. Nu har AKQA skapat ett spelbar toch visuellt tydligt tillägg i Minecraft som visar hur olika sociala åtgärder kan mildra en pandemi och dess resulterande effekter på sjukvården.

”Blockdown Minecraft map” är en simulator där byborna kan smittas av zombier, och botas genom att inta rätt positioner. Här finns också en karta och en intensivvårdsanläggning. Spelaren kan bland annat försätta byn i karantän, simulera ett utbrott och införa åtgärder för sociala distansering.

– Det är fantastiskt att se spelet användas för att utbilda spelare om pandemiernas natur och experimentera med begreppet socialt distansering, kommenterar Jonas Mårtensson, vd för Mojang Studios i Stockholm.

Joseph Davies, Creative, AKQA säger i en kommentar:

– Vi kände oss tvungna att använda våra färdigheter på det här sättet, särskilt mot en yngre publik som kan vara förvirrade över en ny verklighet vi lever i. Som partner till Mojang ansåg vi att detta var en lämpligt sätt att prata om den här frågan till nya målgrupper.

Minecraft har mer än 145 miljoner aktiva spelare varje månad.  Kartan är tillgänglig på www.blockdown.net och är gratis att spela, ladda ner och ändra och gjordes för att lära människor om den effektiva strategin att stanna på hemma under en pandemi, för att stödja UNDP och Heart17 för #TomorrowTogether. 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev