Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Andas genom sugrör – uppmärksammar astma

Publicerad: 22 juni 2015, 09:15

Jung har producerat Electrolux kampajfilm om Astma.

Astma är ett hinder för barn i skolan. I en ny animerad kampanj uppmärksammas problemet genom att 10 000 sugrör skickas till beslutsfattare.


I Electrolux internationella kampanj i social medier, #spacetobreathe, vill man uppmärksamma vikten av hälsosamma inomhusmiljöer.

I ett pressmeddelande skiver man att "Astma är en av de sjukdomar som i högst utsträckning orsakar skolfrånvaro hos barn. Det är också en sjukdom som ofta exkluderar barn från idrott och andra gemensamma aktiviteter."

– Genom att uppmana beslutsfattare att andas genom ett sugrör vill vi påminna om deras ansvar att skapa skolor, förskolor, fritidsgårdar, idrottshallar och andra offentliga miljöer som tar hänsyn till barn med astma. Alla barn ska känna sig säkra och ges andrum, både hemma och i offentliga miljöer, berättar Henrik Sundström på Electrolux i ett pressmeddelande.

Bakom kampanjen står byrån Jung och det är produktionsbolaget Makers Only som producerat filmen.

Mika Wallgren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.