Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Använder massövervakade mediekanaler för att benåda Snowden

Publicerad: 21 december 2016, 14:58

Garbergs kampanj för Amnesty har fått internationell uppmärksamhet.


Ämnen i artikeln:

GarbergsEdward SnowdenAmnesty

Inför julledigheten uppmanar Amnesty International allmänheten att låna ut sitt out of office-reply, telefonsvararmeddelande och andra personliga meddelanden till ett upprop för Edward Snowden.

Meddelandena finns att hämta på snowdenoutofoffice.com och på webbplatsen kan besökarna skriva på en upprop med krav på Snowdens omedelbara benådning.

–  Edward Snowden måste benådas, visselblåsare över hela världen måste skyddas, och massövervakning av personuppgifter måste upphöra omedelbart, säger Johanna Westeson, sakkunnig inom diskriminering och övervakning på Amnesty International svenska sektionen i ett pressmeddelande.

Edward Snowden lever i exil i Ryssland efter att ha avslöjat amerikansk massövervakning av i princip all privat elektronisk kommunikation inklusive telefonsamtal och e-post. Amnesty International anser att ingen ska åtalas för att ha spridit information om människorättskränkningar och kräver att Barack Obama under sin sista tid som president benådar Edward Snowden.

–  När kränkningar av de mänskliga rättigheterna förekommer, måste allmänheten bli informerad för att kunna reagera och kräva att de ansvariga ställs till svars, säger Johanna Westeson.

Internationella sajter som Mashable, Daily Dot och Vocativ har skrivit om kampanjen.

Garbergs arbetsgrupp:
Sebastian Smedberg - AD
Per Forsberg - Copy
Ellinor Ekström – Digital Designer
Anna Alfonzetti - Produktionsledare
Nasim Kabiri - PR & Aktivering
Robin Lidbom - Motion graphic
Najeb Albakar – Film och ateljeassistent

Amnesty
Projektledare: Susanna Warhammar
Kommunikatör: Joanna Backman
Sakkunnig: Johanna Westeson

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.