Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Apotek Hjärtat tar fram saga för att få barn att ta sin medicin

Publicerad: 15 februari 2018, 09:41

Pr-byrån Wenderfalck har tagit fram det ljudsatta sagoäventyret "Stjärnaporna i Gränslandet" för Apotek Hjärtat. Syftet är att göra det spännande för barn att ta sin medicin – och underlätta för föräldrarna.


I februari skapar vabruari ångest för många barnföräldrar – och det är ofta tätt mellan sjukdagarna. En ny undersökning som Apotek Hjärtat har låtit beställa visar att så mycket som 43 procent av landets småbarnsföräldrar har upplevt problem med medicinering av sina barn. Med den bakgrunden har Wenderfalck, tillsammans med Apotek Hjärtat, tagit fram det ljudsatta sagoäventyret "Stjärnaporna i Gränslandet". Ambitionen är att göra det till något kul för barn att ta sin medicin - och samtidigt göra det för föräldrarna. I sagan är medicinen en del av berättelsen och barnet behöver ta sin dos för att komma vidare i äventyret.

Sagoäventyret är framtaget tillsammans med illustratören och barnboksförfattaren Per José Karlén. Isagan behöver stjärnaporna Dunder och Galax barnens hjälp för att hitta sin bortblåsta vän Kosmos. Sagan är uppdelad i tio olika avsnitt.Sagan finns tillgänglig på Apotek Hjärtats hemsida och Youtube-kanal.

– Att medicinera barn är inte helt enkelt, och inte minst när det kommer till flytande läkemedel. Många gånger får föräldrar rådet att göra något roligt av medicineringsstunden men det är inte helt lätt att få inspiration till det när du är stressad av att ditt barn är sjukt. Vår förhoppning är därför att "Stjärnaporna i gränslandet" ska underlätta för föräldrar och barn, då medicineringen blir ett äventyr och en naturlig del av en spännande sagoberättelse, säger Annika Svedberg, chefsapotekare på Apotek Hjärtat i en kommentar.

Arbetsgrupp

Wenderfalck
Projektledare: Mia Hansson
PR-rådgivare: Emma Nilsson
PR-konsulter: Katharina Sand & Nathalie Folkeryd
Creative Director: Petter Rudwall
Kreatörer: Adam Radi, Greta Rönneskog, Daniela Westmark, Joel Klasén

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.