Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Birro startar ny podd – affärsman hörde av sig efter Alex & Sigge

Publicerad: 18 januari 2017, 08:56

Marcus Birro och Michael Strandberg startar ny podcast

Författaren och mediepersonligheten Marcus Birro startar podden "Öppet Hjärta" tillsammans med fastighetsentreprenören Michael Strandberg. Bland de klara gästerna återfinns Alexander Bard, Mikaela Laurén och Bert Karlsson.


Ämnen i artikeln:

Marcus BirroPodcast

Marcus Birro befann sig i Skåne och jobbade med boken om Mats Magnusson när han blev uppringd av Michael Strandberg, affärsman inom fastighetsbranschen.

– Han undrade varför ingen stor medial plattform vågade anlita mig. Dagen efter lyssnade han på Alex och Sigges* podcast och då bestämde han sig för att gå in med stålar och dra igång en podd, skriver Marcus Birro i ett mejl till Resumé.

* I Alex & Sigges podcast tog Alex Schulman upp Marcus Birros följarskara. Faktumet att författaren aldrig varitv större än nu och samtidigt har fria händer eftersom han inte skriver för ett etablerat mediehus. Han pekade ut Marcus Birro som en av de viktigaste opinionsbildarna i Sverige, men undrade samidigt vilken revolution som författaren ofta återkommer till i sina inlägg som kritiserar "medieeliten", etablissemanget och ofta anklagas för högerpopulism.

I går träffades de i Göteborg. Michael Strandberg har köpt den allra bästa tekniken och i dagarna bygger de upp studio på Hotell Kristna, Birger Jarlsgatan och där de träffar sina första gäster.

Podcasten kommer att heta "Öppet Hjärta- Med Birro och Strandberg"

– Det kommer bli vad det heter, fullständigt öppna spjäll, galet subjektivt, ärligt, vågat och modigt. Jag och Strandberg har träffats en gång men det känns jättekul att få ha med mig någon in i studion. Det blev lite ensamt i Radio Birro, skriver Marcus Birro.

Till en början kommer Michael Strandberg att vara finansiär till podden. Marcus Birro berättar att han kommer kunna få lön för podden och att de har ytterligare sponsorer på ingång.

Enligt Marcus Birro har podcasten redan flera gäster klara. Bland annat Tommy Nilsson, Regina Lund, Leif Silbersky, Martin Timell, Tomas Bodström, Patrik Sjöberg, Alexander Bard, Bert Karlsson och Mikaela Laurén.

– Jag har aldrig varit på någon redaktion som haft en finare gästlista redan innan vi ens kommit igång. Det blir kul detta.

Vad kommer samtalen i podden att kretsa kring?
– Vi kommer prata om allt det som ligger i tiden, men också om konst, om media, om kändisskap, om offentligt mod och att röra sig över gränser, mediala, kulturella och andra. Ett nyckelord är just gränsöverskridande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Marcus BirroPodcast

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.