Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Björn Borgs pr-kupp mot Donald Trumps mur

Publicerad: 11 juli 2017, 08:10

Så här såg det ut när Björn Borg arrangerade tennismatch vid gränsen mellan USA och Mexiko för ett tag sedan.

Svenska sportmärket Björn Borg anordnade en tennismatch på gränsen mellan USA och Mexiko - där den ena spelaren befann sig på amerikansk mark och den andra på mexikansk mark.


Ämnen i artikeln:

Round & RoundPatriksson CommunicationPR-kampanjDonald TrumpBjörn Borg

Borg Open – Tennis Across Borders är ett initiativ som vill visa en tolerant och öppen värld utan murar, där man lyfter fram sporten som en kraft vilken kan förena människor från hela världen – även över faktiska landsgränser. Varken varumärket eller dess byråpartners poängterar faktumet att initiativet sker i ljuset av den omtalade mur Donald Trump avser att bygga mellan Mexiko och USA.

Tennis Across Borders, var en match som ägde rum mellan spelarna Mariano Argote från Mexiko och amerikanen Peter Clemente vid Tijuana River på gränsen mellan USA och Mexiko.

Björn Borg skriver följande ställningstagande för Borg Open  i ett pressmeddelande:

"Världen är full av konflikter och rivalitet, som i sin tur kan leda till att människor och nationer vill bygga murar mellan varandra. Men rivalitet kan också vara någonting positivt – den kan fungera som en drivkraft att prestera bättre. Så varför bygga murar när människor och nationer i stället kan lära känna och lära av varandra?"

– Borg Open är vårt sätt att visa att vi, som sportmärke, tror på en öppen värld utan murar. Tyvärr är sannolikheten väldigt liten att makthavare som förespråkar murar mellan nationer och mellan människor kommer ändra sin åsikt till följd av den här aktiviteten. Men med vårt arv vet vi att inte bara tennisnät utan sport överlag kan föra människor samman. Vi hoppas inspirera människor att öppna upp för sina grannar och idrotta tillsammans i stället för att bygga murar mellan varandra, säger Henrik Bunge, vd för Björn Borg.

I genomsnitt byter en tennisspelare planhalva 13 gånger under en match. I just denna match tilläts inte spelarna göra det på grund av landsgränsen.

Tennismatchen spelades vid Tijuana River, mellan San Diego (US) and Tijuana (MX) 32°32'29.93"N 117° 2'19.57"W.

Arbetsgrupp
Producent/regissör: Klaus Thymann
Reklambyrå: Round and Round
Kommunikation: Round and Round, Patriksson Communication
Kund: Björn Borg

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.