Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Blev avslöjad i höstas: Nu driver influencern med fejkbilderna

Publicerad: 8 maj 2019, 09:03

Svenska influencern Johanna E Olsson blev krititiserad sedan hon photoshoppade in sig själv i städer där hon inte var och lade upp på Instagram. Nu har hon klippt in sig själv i Umeå i ett inlägg som uppenbarligen driver med debatten.


Ämnen i artikeln:

Instagram

Det var i oktober förra året som flera medier uppmärksammade hur Johanna E Olsson manipulerat bilder där det framstod som att hon befann sig i Paris, något som Emanuel Karlsten var först att uppmärkssamma.

Den svenska influencern med omkring en halv miljon följare erkände i en video på sin instastory att hon har använt sig av denna typ av photoshoppande vid flera tillfällen, för att bidra med ett spännande innehåll till sina annonsörer och följare.

Visa det här inlägget på Instagram 🍁 fall leafs in Paris! Love this city this time of year!! I’m wearing jacket from @prettylittlething advertisement Ett inlägg delat av Johanna Emma Olsson (@johannaeolsson) 17 Okt 2018 kl. 5:28 PDT

– När jag var där var jag verkligen upptagen. Det var under modeveckan, det regnade mycket, men jag måste självklart lägga upp bilder för de kunder som jag gör samarbeten med. Först tog jag en bild men jag tyckte inte att den var så fin. Så jag tog en annan bakgrund och la in. Och ingen märkte det så det var bra, sade hon i filmen.

I går publicerade Johanna E Olsson ett inlägg på Instagram som är en uppenbar drift med debatten kring hennes fejkade bilder och en passning till kritikerna med budskapet #ICanGoWhereEverIWant.

Visa det här inlägget på Instagram Guess who made it to Umeå? What a beautiful city, this is too good to be true 😜 #JohannaWorldwide #ICanGoWhereEverIWant #Vacation #Umeå #ad Ett inlägg delat av Johanna Emma Olsson (@johannaeolsson) 7 Maj 2019 kl. 9:22 PDT

Att döma av majoriteten av kommentarerna till inlägget så förstår de flesta av hennes följare att det handlar om ett skämt. Medan vissa är besvikna på att hon återigen manipulerar en bild med Photoshop.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Instagram

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.