Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Bonniers videoannonsplattform blir en del av TV4 – chefen lämnar

Publicerad: 8 maj 2017, 09:08

Nicklas Norrby lämnar TV4 efter omorganisationen.

Bonniers videoannonsallians WOO – där TV4 Play, Expressen TV, DN TV och Di Play ingår – blir en del av den ordinarie försäljningsorganisationen på TV4. Förändringen innebär att WOO-chefen Nicklas Norrby lämnar kanalen.


Ämnen i artikeln:

Bonnier BroadcastingRörlig bildTV4Video

WOO-alliansen lämnar nu WOO organisatoriskt TV4:s affärsområde "tillväxtaffärer" och blir en integrerad del av försäljningsavdelningen.

– WOO startade som ett nytt initiativ och som en tillväxtaffär inom TV4, med fokus på att bygga en Bonniergemensam videoallians. Nu har WOO vuxit sig så stark att den bär sig själv och det är dags att flytta in inom ramen för den ordinarie försäljningsverksamheten på TV4. Nicklas Norrby med team har genom sitt hårda jobb lyckats överträffa de högt ställda förväntningar vi haft på WOO, som nu fortsätter utvecklas och stärkas, säger Mathias Berg, operativ chef för TV4-Gruppen och ytterst ansvarig för WOO i ett pressmeddelande.

I samband med förändringen lämnar WOO-chefen Nicklas Norrby TV4, med förklaringen att hans uppdrag att etablera videoalliansen på marknaden nu är slutfört.

– Vi har hela tiden haft siktet på att bygga och lansera en kraftfull videoallians, på en framtidssäker plattform och med en datakvalitet som är svårslagen. Nu är vi där, och det bekräftas också av marknaden genom den kraftiga tillväxt vi ser, inte minst nu under Q1. Så det känns naturligt att nu lämna över WOO till linjeverksamheten, och jag är verkligen stolt över det som WOO-teamet tillsammans med Bonnier News lyckats genomföra, säger Nicklas Norrby i en kommentar.

Ytterligare en förändring är att annonsprodukten pausreklam – som hittills bara funnits på TV4 Play – nu blir en del av hela alliansens räckvidd.

Omorganisationen kommer enligt TV4 i en tid där annonsplattformen haft stark tillväxt med en medieveckoräckvidd på 27 procent under årets första kvartal, enligt MMS helt färska Trend & Tema-rapport. Enligt pressmeddelandet hade WOO:s en försäljningstillväxt tre gånger högre än IRM:s prognostiserade 25-procentiga tillväxt för webb-tv-marknaden totalt under första kvartalet.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.