Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Bris emojis ska visa barnens utsatthet

Publicerad: 21 maj 2015, 11:42

Tecknade blåslagna, omplåstrade barn och föräldrar som dricker alkohol. Det är exempel på emojis som barnrättsorganisationen Bris lanserar i sin nya applikation.


Ämnen i artikeln:

BrisGarbergsKattis Ahlström

"För en komplex verklighet behövs en större uppsättning symboler." Det menar Barnens rätt i samhället, Bris, som av den anledningen släppt iphone-appen Abused Emojis. Appen ska vara ett nytt sätt för unga att kommunicera om sina problem för omvärlden, och förhoppningsvis ska de nya symbolerna ge en verkligare bild av hur många barns vardag faktiskt ser ut.

– Abused Emojis är ett sätt för oss att uppmärksamma att många barn lever med tuffa problem i vardagen. I vanliga emojisar är alla glada och allting är frid och fröjd, men det speglar inte verkligheten för tusentals unga idag. Abused Emojis är både ett verktyg för barn som behöver berätta om sina problem, och ett sätt för oss att sätta ljus på barnrättsfrågor i samhället, säger Kattis Ahlström, generalsekreterare på Bris.

Applikationen består av en serie emojis som visar unga som på olika sätt farit illa däran. Internationella medier som Adweek och Mirror har uppmärksammat den unika tjänsten.

– Emojis är ett naturligt sätt för barn och unga att kommunicera på, och för Bris är det viktigt att visa att allt går att prata om, även det svåra. Vi vet att det kan vara svårt att sätta ord på svåra situationer, och hoppas att våra emojisar kan underlätta det. Vi hoppas också att det officiella emoji-tangentbordet i framtiden kan innehålla symboler för fler känslor och situationer som är en del av barns och ungas verklighet, säger Silvia Ernhagen, kommunikationschef på Bris.

Via telefon-, chatt- och mejlkonversationer har Bris varje dag kontakt med ett 70-tal barn.

Garbergs reklambyrå har gjort kampanjen.

Arbetsgrupp
Kreatörer:
Mattias Alfborger
William Löthman
Per Forssberg
Erik Dagnell
Robin Lidbom
Sebastian Smedberg
Johanna Herlin
Beatrice Sztanska
Petter Ödeen

Produktionsledare: Malin Boustedt
Projektledare: Andreas Engstrand
Programmerare:Olof Sjölund

Linnéa Kihlström

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.