Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Byrån tar fram världens första grill med alkolås

Publicerad: 15 juni 2017, 10:58

Den walesiska organisationen Welsh Lamb är bekymrade för svenskarnas alkoholvanor kring grillen. För att köttet ska få den kärlek det förtjänar har reklambyrån Ellermore hjälpt Welsh Lamb att ta fram Promillegrillen – världens första grill med alkolås.


Enligt IQ dricker 36 procent av männen alltid eller nästan alltid alkohol medan de grillar. Då finns risken att de tappar fokus på matlagningen och i värsta fall förstör ett premiumkött. Det har walesiska Welsh Lamb fasta på i samarbete med reklambyrån Ellermore.

För att sätta igång Promillegrillen måste användaren nämligen passera nykterhetstestet, genom att blåsa i alkomätaren. Ger mätaren inget utslag startar grillen. Efter ett tag kommer även grillen återigen att kräva att användaren blåser i mätaren igen.

När organisationen IQ lät göra en undersökning bland svenska folket kring alkoholvanor under sommaren var mönstret tydligt; grill och alkohol hör samman. 3 av 10 dricker mer alkohol när de grillar jämfört med när de lagar mat på andra sätt.

Dessutom anger 3 av 10 att de dricker alkohol oftare under grillsäsongen. Det är främst männen som korkar upp. 36 procent av männen dricker alltid eller nästan alltid alkohol när de grillar.

Welsh Lamb har av EU har tilldelats statusen PGI, Protected Geographical Indication. Det innebär att köttet kan mäta sig med andra produkter med skyddat namn, som parmaskinka och champagne.

Den specialbyggda grillen kommer att gå att buda på via auktionssajten Tradera från och med i dag den 15/6.

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.