Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Carlsberg vill skapa en ny jultradition: Jultaco med malt

Publicerad: 21 november 2017, 08:14

Inför julen har Carlsberg Sverige tagit fram en julinspirerad taco tillsammans med kocken Sebastian Schauerman. Jultacon innehåller både malt och Falcon Julöl.


Ämnen i artikeln:

CarlsbergInnovation

Carlsberg Sverige julsortiment rymmer allt från som Falcon Julöl med originalrecept från 1898, till friskare alternativ med lägre alkoholhalt. Nu vill öljätten ta vara på faktumet att julöl inte bara passar som dryck till maten, utan också i maten.

Med hjälp av kocken Sebastian Schauerman har man utvecklat en taco som osar jul med malt och Falcon Julöl. Rätten är också vegansk, inom ramen för kockens vegetariska koncept ”Taku Taku”.

– Att dricka julöl till julmaten är en gammal och kär tradition. Det många inte vet är att julöl passar minst lika bra att ha i maten. Därför är vi i år lite extra glada att kunna inspirera alla julfirare med en julig twist på den klassiska fredagstacon, säger Henric Byström, kommunikationschef på Carlsberg Sverige i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

CarlsbergInnovation

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.