Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Crowdfundad helsida inspireras av 27 år gammal annons

Publicerad: 27 september 2018, 08:01

Den äldre annonsen om Anita Hill från 1991.

I en helsidesannons stöttar 1600 män Christine Blasey Ford som har riktat anklagelser mot Högsta domstolen-nominerade Brett Kavanaugh.


Ämnen i artikeln:

Medieval

Brett Kavanaugh har nominerats till domare i USAs högsta domstol. I samband med utnämningen har han blivit anklagad för att under under en fest på sommarlovet i gymnasiet sexuellt förgripit sig på en kvinna från ett annat gymnasium, Christine Blasey Ford, som idag arbetar som universitetsprofessor i psykologi i Kalifornien. Christine Blasey Ford berättar i en intervju med The Washington Post att Brett Kavanaugh och en av hans kompisar stängde in henne i ett rum, tryckte ner och försökte klä av henne, för att sedan sätta händerna framför hennes mun när hon började skrika.

Igår publicerades en helsidesannons i New York Times där 1600 män skrivit under på budskapet "Vi tror på Anita Hill. Vi tror även på Christine Blasey Ford.". Annonsen är inspirererad från en annons i samma tidning 1991, där 1600 afroamerikanska kvinnor skrev under och stöttade juridikprofessorn Anita Hill efter att hon berättat om hur hon blivit utsatt för sexuella trakasserier under hennes arbete för domaren Clarence Thomas. Annonsen finansierades genom crowdfunding och bakom intiativet ligger kampanjen Phenomenal Women Action Campaign.

Brett Kavanaugh själv förnekar "kategoriskt och otvetydigt" anklagelserna från Christine Blasey Ford och får stöd av ett flertal personer inom det republikanska partiet som TT samtalat med. Den konservative författaren och politiska kommentatorn Paul Sperry framhäver exempelvis ett flertal problem  med Christine Blasey Fords anklagelser, bland annat att Christine Blasey Ford inte kan komma ihåg viktiga delar av händelserna för att det ska vara helt trovärdigt, och att hon inte berättade det för någon när det väl hände.

Senast har Christine Blasey Ford skickat fyra underskrivna vittnesmål från fyra personer som Christine Blasey Ford berättat om övergreppet till. Ytterligare en kvinna, Deborah Ramirez har även hon kommit fram och berättat om att hon blivit sexuellt trakasserad av Brett Kavanaugh, rapporterar USA Today.

Ämnen i artikeln:

Medieval

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.