Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Då kommer Instagrams annonserbjudande till Sverige

Publicerad: 12 juni 2015, 05:03

Instagrams annonsformat med köpknappar.

Snart är Instagrams annonserbjudande här, Twitters vd får gå och mediemogulen Rupert Murdoch trappar ned. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterInstagramGudrun SchymanFIFAOculus Rift

Då kommer Instagrams annonserbjudande till Sverige
Redan 2013 började Instagram erbjuda annonsering till en utvald skara företag i USA. Sedan dess har de utvecklat erbjudandet mot annonsörerna, och nyligen rapporterade Resumé att de startar en fullskalig reklamaffär med teknik från Facebook. Bland annat ska annonserna kunna målgruppsstyras samt ha en köpknapp som enkelt kan skapa konvertering.

Än så länge saknas de här möjligheterna i Sverige, men enligt techsajten Breakit kommer Instagrams annonserbjudande hit senast under det fjärde kvartalet i år. Därmed kan företag nå ut till de uppskattningsvis 2,5 miljoner svenskar som använder Instagram. Och intresset för det är stort.
– Det gäller framför allt våra kunder inom till exempel mat, resor och familjeaktiviteter. Instagram fungerar bra som inspirationskanal för annonsörer vars produkter blir bra på bild, säger Carats digitalchef Kristina Juhlin till Breakit.

Twitters vd får gå...
Igår kom beskedet att Twitters vd Dick Costolo lämnar sin post. Istället kliver grundaren Jack Dorsey in som tillfällig vd. Orsaken är den svaga tillväxten jämfört med andra sociala medier som Facebook och Snapchat. Aktien steg med åtta procent efter beskedet, skriver Business Insider.

...Och lanserar direktmeddelanden utan gräns
I skuggan av vd-skiftet släpper Twitter också en teknisk nyhet. Från och med juli försvinner gränsen på 140 tecken för direktmeddelanden. Därmed ger sig bolaget in i kampen mot bland annat Facebook Messenger, skriver Techcrunch.

Rupert Murdoch trappar ned
Den 84-årige mediemogulen slutar som vd i medie- och underhållningskoncernen 21st Century Fox, avslöjar CNBC med hänvisning till initierade källor. Istället ska Rupert Murdoch bli arbetande styrelseordförande medan hans son James Murdoch tar över som vd.

Schyman: Förbjud den sexistiska bikinireklamen
Det är dags att Sverige inför ett förbud mot sexistisk reklam. Det nuvarande systemet med självreglering genom Reklamombudsmannen är alldeles för tandlöst, skriver Feministiskt Initiativs partiledare Gudrun Schyman i en debattartikel hos Metro.

Nu är Oculus Rift färdig
Igår presenterade det Facebook-ägda bolaget den färdiga konsumentversionen av sitt VR-headset som ska gå att köpa nästa år. Oculus Rift får bland annat två OLED-skärmar och ett system som känner av hur användaren rör sitt huvud, skriver Engadget.

Fifas kommunikationschef slutar efter Blatter-skämt
Nu lämnar kommunikationschefen Walter de Gregorio sitt jobb på den skandalomsusdade organisationen med omdedelbar verkan. Enligt pressmeddelandet lämnar han på eget bevåg, men The Mirror skriver att den verkliga orsaken är ett skämt om den avgående ordföranden Sepp Blatter.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.