torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Därför hoppade Visual Art av den digitala utomhusvalutan

Publicerad: 11 oktober 2017, 11:33

Många av Visual Arts digitala skyltar sitter i köpcentrum.

En gemensam valuta för all digital utomhusreklam presenterades i måndags. Men Visual Art valde att hoppa av mätningen i sista stund.

Ämnen i artikeln:

MediebyråerVisual ArtUtomhusreklam

FT

Fredrik Thambert


Outdoor Impact presenterade i veckan en ny valuta som ska möjliggöra för både annonsörer och mediebyråer att få mer exakt data över hur deras digitala utomhuskampanjer presterar. Både Clear Channel och JCDecaux har ställt sig bakom mätningen, som har arbetats fram i mer än ett års tid i samspråk med forskare vid London University.

Även Visual Art, som är stora inom digital utomhusreklam (DOOH), var med i diskussionerna. Men i sista stund, när siffrorna skulle offentliggöras, valde de att hoppa av.
– Vi har valt att inte delta i den här releasen. Men vi är fortsatt med i diskussionerna kring hur valutan ska utvecklas, och hoppas kunna hoppa på i ett senare skede, säger Hoss Khosravi, chef för DOOH och delägare på Visual Art.

Varför hoppade ni av?
– Det fanns ett antal frågeställningar som inte blev besvarande. Vi var med under processens gång och påverkade, men vi satt inte med och fattade besluten. Därför såg vi inte resultaten förrän de var klara. Det är vissa saker som måste åtgärdas för att vi ska kunna ställa oss bakom den, men diskussionerna i den tekniska kommittén fortsätter.

Visual Art väljer i nuläget att redovisa sin räckvidd genom en egen mätning, istället för den nya gemensamma standarden. Enligt uppgifter till Resumé blev de inte nöjda med utfallet i Outdoor Impacts standard.

Hoppade ni av eftersom era siffror blev lägre än vad ni hoppats på?
– Det handlar inte om siffrorna är låga eller höga. Vi anser att det finns saker i valutan som saknas. Den måste vara anpassad för det digitala mediet. Men vi kommer att vara med när ändringarna är gjorda.

Hur påverkar det er att stå utanför?
– Självklart kommer det att påverka. Vi har fått många frågor från olika parter. Men de vi har pratat med har visat förståelse för frågeställningarna.

Vad menar du är annorlunda för er jämfört med de andra som hoppat på valutan?
– Vi startade som ett digitalt utomhusbolag från början, inte ett analogt utomhusbolag som sedan har gjorts till digitalt. Vi menar att DOOH inte bara ska ses som utomhus, utan som ett hybridmedia med vissa egenskaper. Det måste valutan återspegla.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev