Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

De börjar podda om asylboenden

Publicerad: 15 juni 2015, 12:15

Migrationsverket vill få fler kommuner att ta emot flyktingar.

Migrationsverket har en utamning i att hitta boenden till alla som har fått uppehållstillstånd. Därför lanserar de nu en egen podcast där lyssnarna får möta människor som kommit till Sverige.


Ämnen i artikeln:

MigrationsverketPodcast

Den nya podcasten heter "Migpodd" och kommer att släppas i en serie avsnitt. Till exempel får vi möta Maggan Olofsson i Oskarström som ville få bort asylboendet på orten – men sedan ändrade sig. Ett annat avsnitt handlar om asylboendet i Farsta Strand, där boende och personal får berätta om situationen.

Syftet med "Migpodd" är att berätta om Migrationsverkets verksamhet och öka kunskapen om flyktingmottagandet. De första avsnitten smyglanserades redan för två veckor sedan, och nu slöpps två nya episoder som handlar om boendefrågan.

Migrationsverket vill få fler kommuner att öppna sig och ta emot invandrare. De konstaterar att det just nu sitter nästan 9000 personer med uppehållstillstånd och väntar på en kommunplacering.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

MigrationsverketPodcast

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.