Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

De goda exemplen

Publicerad: 12 februari 2013, 06:25

Medievalsguiden bad en rad personer inom medier och marknadskommunikation att skicka in exempel på kreativa och innovativa medieval från 2012. Vi betonade att nytänkandet premierades.


Det här gav ett brett utbud av kreativa medieval från 2012. Från stora rikstäckande event integrerade med digitala kampanjer till vanliga printannonser.

Efter en genomgång och viss redaktionell selektering sorterade vi bidragen i någorlunda jämförbara grupper. Sedan samlade vi en panel med några av landets ledande experter på medieval för en genomgång av medielösningarna.

Den ursprungliga ambitionen att utse Sveriges mest innovativa medieval lade vi dock åt sidan. Bidragen var alltför olika och en "topplista" skulle ta för mycket fokus från diskussionen om vad som fungerar och vad som är ­relevant.

Men panelen sorterade ändå fram en "shortlist" med tio bidrag där man slutligen enades om två bidrag som stod ut lite mer än de andra. Men de tre i panelen hade var för sig egna favoriter som de ville lyfta fram lite extra. Samman­taget blev det alltså fem bidrag som fick guldstjärna av panelen.

Billy Andersson

Redaktör magasin

billy.andersson@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.