Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

De startar ”Sveriges första online video-byrå”

Publicerad: 11 september 2015, 08:17

I våras hoppade Magnus Zaar av uppdraget som chef för Aftonbladet TV. Nu startar han Think Agency som helt är dedikerade åt videos på nätet.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetOnlinevideoStreaming

Think Agency består, förutom Magnus Zaar, av av Simon Madeling och Sigrid Tollgård. Simon Madeling kommer från jobbet som kommersiell produktchef på Aftonbladet och blir vd för den nya byrån. Sigrid Tollgård, som blir projektledare, kommer närmast från ITV Studios i Stockholm.
– Think Agency blir en strategisk partner för varumärken, annonsörer och mediabolag som nu måste göra resan mot rörlig bild online. Just nu är det viktigt för kunderna att ha någon som kan ta helhetsansvar och hantera strategi, produktion, distribution och monetisering av rörlig bild i såväl förtjänade, köpta kanaler och ägda kanaler, säger Simon Madeling i ett pressmeddelande.

Think Agency kallar sig själva för "Sveriges första online video-byrå". På kundlistan finns redan flera av de uppdragsgivare som Magnus Zaar har jobbat med sedan han lämnade Aftonbladet: EFN, Flow Network och engelska The Telegraph. Och fler är på väg in, uppger han.
– Behovet är stort. De vidsynta bolagen gör förflyttningen redan nu. Men det finns ingen standardlösning, utan alla förflyttningar måste göras kundspecifikt och framför allt som en integrerad del av den övergripande strategin. Branschen har många år framför sig där rätt KPIer att jobba mot kommer att vara helt avgörande, kommenterar Magnus Zaar.

De meddelar också att ytterligare två nyckelpersoner är på väg in i bolaget.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.