Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Efter Busch Thors bokblunder: Förlaget skickar 500 kilo litteratur till KD

Publicerad: 22 november 2017, 13:59

Ebba Busch Thor under den svettiga utfrågningen i SVT:s Aktuellt

KD-ledaren Ebba Busch Thor bristande litteraturkunskaper i Aktuellt i förra veckan blev en stor snackis. I en ny kampanj vill bokförlaget Daidalos väcka läslusten hos partiledaren med en litterär julklapp i jätteformat levererad med gaffeltruck.


Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaEbba Busch ThorDDBDaidalos

I ett tv-inslag kunde man i förra veckan framförde KD:s partiledare Ebba Busch Thor krav på att nyanlända ska läsa klassisk svensk litteratur för att bättre integreras i samhället, en så kallad litterär kanon. Men när hon själv testades om vem som författat tre välkända svenska klassiker skrivna av Selma Lagerlöf, August Strindberg och Klas Östergren kunde hon inte ange en enda.

För att ge KD och dess partiledare en litterär skjuts och åtgärda de skrala kunskaperna skänker nu Bokförlaget Daidalos ett exemplar av varje bok i sin utgivning till partiet. Totalt handlar det om cirka 500 kilo littereratur inom vitt skilda ämnen. Böckerna levererades per gaffeltruck till högkvarteret på Munkbron.– Man kan tycka vad man vill om huruvida läsning av t ex Gösta Berlings saga är det bästa sättet att komma in i det svenska samhället 2017. Men om KD nu anser detta kan man ju tycka att de bör ha viss koll på litteraturen själva. Förhoppningsvis kan böckerna från oss bidra till att väcka läslusten inom partiet, säger Pelle Sjödén på Daidalos.

Bakom kampanjen står Nord DDB.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.