torsdag8 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Efter tredje Michelinstjärnan: Se hyllningen till Frantzéns matkonst

Publicerad: 26 februari 2018, 09:37

Ämnen i artikeln:

MichelinBsmart

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Restaurang Frantzén blev i förra veckan den första svenska restaurangen att få tre stjärnor i Guide Michelin. I flera filmer på Instagram hyllas stjärnkrogens matkonst. Produktionsbolaget Bsmart ligger bakom.

Stefan van der Kwast Gissberg, kommunikationschef i Frantzén Group, tog i början av 2018 kontakt med produktionsbolaget Bsmart för att ta fram filmer ämnade att lanseras under februari/mars. Restaurang Frantzén slog upp portarna september 2017 på nya adressen Klara Norra Kyrkogata 26 efter att ha varit stängd i över ett år.Efter bara fem månader som en öppen restaurang tog Björn Frantzén utmärkelsen i Danmark under förra veckan tillsammans med sina kollegor och familj. Frantzén var den enda restaurangen i år som fick tre stjärnor i Norden.

– Oberoende om det gäller maten, servicen eller någon annan del av gästresan så drivs vi hela tiden av att förbättra och göra saker till det yttersta av vår förmåga. Våra sociala medier är en del av gästresan och behöver samma uppmärksamhet och linjera med varumärket, säger Stefan van der Kwast Gissberg i en kommentar.

The first three canapés that we serve in the lounge. #frantzen #guidemichelin #3michelinstars Ett inlägg delat av F R A N T Z É N (@restaurantfrantzen) 25 Feb 2018 kl. 12:47 PST

Filmerna ska förmedla en känsla och visa upp restaurangens olika rätter vackra detaljvärld utan att bli redovisande. Briefen för produktionsbolaget var att de ska vara kompromisslösa genom hela utförandet i såväl bild som ljud för att återspegla en trestjärnig svensk restaurang.

Filmerna kan ses främst på Frantzén Instagram och under de kommande veckorna kommer ytterligare filmer att lanseras inom serien.

Arbetsgrupp
Kommunikationschef: Stefan van der Kwast Gissberg / Frantzén Group

Foto/DOP: Petter Brandt & Karl-Fredrik von Hausswolff / Bsmart
B-foto/ass: Pontus Rudolfsson / Bsmart
postproduktion: Robert Fransson / Bsmart
Projektledare: Akram Janzi / Bsmart
Produktionsledare Lotta Gustavsson / Bsmart
Ljudupptagning: Johanna Risberg / Bsmart

Sound design: Tor Bergman
Kontrabas: Patrik Boman
Ljudmix/studio: Håkan Nilsson / HAJP

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev