Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Eldorado först att hoppa på reklambåten

Publicerad: 14 juni 2021, 12:40

I morse sjösattes en ny reklamyta som ska cirkulera vattnen i Stockholms innerstad.


Ämnen i artikeln:

EldoradoRedgert CommsBillboat

Sedan millenieskiftet har antalet reklamytor ökat kraftigt. Nu kommer ytterligare en. 

Utomhusreklam är vanligtvis hänvisad till kollektivtrafik, väggskyltar och reklampelare men nu tar den även klivet ut i vattnet. Det är företaget Billboat som i morse sjösatte sin eldrivna reklambåt i Stockholms innerstad. Båten kommer att åka fram och tillbaka mellan Hornsbergs strand och Nybroviken innan den vänder. Under resans gång kommer båten med hjälp av en håv även samla in skräp som flyter runt i vattnet.

De två reklamskärmarna på båten är totalt 100 kvadratmeter stora. Sedan tidigare finns liknande båtar på den amerikanska marknaden.

De första annonsörerna som kommer att synas på båten kommer från investeraren Daniel Redgerts, som driver byrån Redgert Comms, kundlista. Först ut är Eldorado och därefter följer Revolution race, Budbee och Bianca Ingrossos sminkmärke Caia Cosmetics.

Eldorado-kampanjen kommer att fokusera på bolagets sommarkollektion. 

– Vi började släppa klädkollektioner från tre år sedan, och responsen från influencers var direkt positiv. Unga människor runt om i hela Sverige började få upp ögonen för Eldorado, och trycket på att få köpa kläderna blev stort. Därför känns det kul att även i år släppa plaggen via vår egen e-handel, det är så vi bygger vårt community. Eldorado har idag riktiga fans, säger Emma Töpel Hanson, chef marknadskommunikation, egna märkesvaror, Dagab, en del av Axfood.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.