Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

En global snackis: Nu livesänder Arla kosläppet på Facebook

Publicerad: 5 maj 2017, 12:17

Flera amerikanska medier har laddat upp inför kosläppet på söndag. Arla räknar med publikrekord och väljer att livesända eventet för de som inte har möjlighet att vara på plats i Huddinge.


Ämnen i artikeln:

IsobarArla FoodsFacebook Live VideoEdelman

Hundratusentals svenskar vallfärdar årligen till Arlas gårdar runtom i Sverige för att uppleva ett kosläpp och komma nära djuren och matens ursprung. I fjol besökte  165 000 svenskar ett kosläpp på en Arlagård.

I veckorna har amerikanska medier såsom USA Today, ABC och New York Times uppmärksammat fenomentet i Sverige.

De som inte kan närvara fysiskt vid ett kosläpp i år gör Arla för första gången chansen att ta del av upplevelsen under en livesändning via Facebook, som förutom i Sverige även kommer att visas i ett flertal andra länder. Livesändningen sker den 7 maj klockan 11:00 från Björksättra Gård i Huddinge.

För livesändningen står Isobar medan Edelman Deportivo har  pr-uppdraget.


– Det är många som är förväntansfulla och glada och som tycker att det här är årets grej. Det är kul att testa nya grepp, det är ett sätt att möjliggöra för fler att kunna ta del av kosläppet. Jag tycker också att det är viktigt att vi lantbrukare är öppna med vår verksamhet så att fler kan komma närmare det vi gör, säger Lasse Gillberg, lantbrukare på Björksättra Gård i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.