Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Energibolaget bjuder in barnen till klimatmöte

Publicerad: 18 november 2015, 13:55

Det kommande klimatmötet i Paris kan bli avgörande för vår framtid. Men innan dess låter Telge Energi barnen komma till tals.


Ämnen i artikeln:

MasscreationHowComTelge Energi

I december möts världens ledare i Paris för att försöka hitta en gemensam väg framåt i klimatfrågan. Sammankomsten COP21 beskrivs på förhand som helt avgörande av många experter. Men eftersom det i första hand är våra barn som kommer att få leva med konsekvenserna av dagens utsläpp har det svenska energibolaget Telge Energi tagit ett iniativ för att låta deras röster bli hörda.

Den 26 november har de bjudit in totalt 64 barn i åldrarna 9-12 år till Södertälje för att berätta om sina upplevelser. Barnen kommer från alla världens kontinenter, från länder som Kenya och USA.
– De som får ta konsekvenserna av hur vi vuxna lever är inte representerade på COP21. Därför arrangerar vi Children's Climate Conference, säger Petra Hallebrant kundchef på Telge Energi i ett pressmeddelande.

Initiativet kom till efter en idé av reklambyrån Masscreation.
– Telge Energi har alltid tagit barnens parti. Tillsammans med dem kände vi att nu är dags att ta det till nästa nivå - att göra det på riktigt. Det här är fan i mig det roligaste, mest rörande och engagerande jag gjort under hela min yrkeskarriär, säger Henrik Levahn från byrån.

Arbetsgrupp
Uppdragsgivare: Telge Energi
Reklambyrå: Masscreation
Mediabyrå: HowCom
Arrangemang i Södertälje: Eventum
PR: Jonna Holmgren, Lux PR
Projektledare: Anna Albinsson

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.