Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Erbjuds 1,7 miljarder – för att byta skor

Publicerad: 4 augusti 2015, 11:16

James Harden och Nike – en skilsmässa som kan göra basketstjärnan rik som ett troll

Adidas lockar NBA-stjärnan James Harden med drygt 1,7 miljarder kronor – för att sno honom från Nike. Om allt går i lås kommer han att tjäna mer pengar från sin skosponsor än vad han gör på att spela basket.


Ämnen i artikeln:

AdidasNikeNBA

James Harden är basketstjärna i Houston Rockets och på väg mot ett drömkontrakt – och det handlar inte om att byta lag. De senaste åren har skojätten Nike varit hans skosponsor. I en tid där avtalet inte har förlängt har konkurrenten Adidas passat på att lägga ut ett rejält lockbete. TV-kanalen ESPN uppger att Harden erbjudits ett 13 år långt sponsorkontrakt med Adidas som skulle ge honom sammanlagt 200 miljoner dollar – vilket motsvarar 1,7 miljarder kronor.

Nike får bråttom om man vill behålla sitt affischnamn. Enligt ESPN har företaget fram till veckoslutet på sig att försöka överträffa det enorma budet. I ett uttalande bekräftar Adidas utan att vilja gå in på den exakta summan.

– Vi har bjudit in James Harden att ansluta sig till Adidas. Vi är ett märke av skapare och han förkroppsligar verkligen vad det innebär med sin inställning till spelet och sin stil på och utanför planen, säger Adidas talesperson Michael Ehrlich enligt Sports Illustrated.

Med det guldkantade sponsoravtalet skulle James Harden tjäna mer pengar på sina skor än vad han cashar hem på att spela basket. Femårskontraktet med Houston Rockets från 2012 ger honom 80 miljoner dollar över kontraktstiden.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AdidasNikeNBA

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.