Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Experiment: App ska underlätta planering av utekvällen

Publicerad: 18 september 2014, 08:59

Appen KöKollen är ett socialt experiment där klubb-besökare via sin smarta telefon rapporterar in aktuell kötid per automatik. Tanken är att det ska gå att planera utekvällen bättre.


Bakgrunden är ett initiativ av Join the Carnival ihop med externt inbjudna från såväl andra byråer som Berghs-studenter – arbetet skedde under en helg.

Upplägget gick ut på att hitta en lösning på ett klassiskt problem – att man inte känner till kötiden när man beger sig till olika uteställen.

Tekniken Beacons användes för ändamålet, vilken skapar direktkommunikation med en smart telefon via bluetooth.

- Tidigare har man provat tekniken i stängda miljöer, till exempel i affärer, men vi ville se om tekniken kan göra nytta i ett större socialt sammanhang, säger Frida Wadsby, planner på Join the Carnival.

Ju fler besökare som använder appen KöKollen desto mer tillförlitlig kötid – appen visar inte bara tid till entrén, utan även aktiva användare dels för dem som redan befinner sig i kön, dels för dem som vill ha informationen innan man beger sig iväg till utestället.

- En sak vi är nyfikna på är vikten av den sociala kontexten, dvs se hur villiga folk är att samarbeta för att få information. Vi vet hur det brukar låta. Man ringer runt eller sms:ar för att kolla kötiden, säger Martin Liberg, utvecklare.

Appen hämtar idag data från uteställena Solidaritet, Strand och Under bron.

Join the Carnival är en strategisk kommunikationsbyrå som är "anpassad för den digitala tidsåldern"

Arbetsgrupp:
Sebastian Otarola - Creative Tech
Frida Wadsby – Planner
Christoffer Hedberg – Design
Madelinne Hemgren – Copywriter
John Njoki – Design
Anna Stålhberg - PR Strateg
Sophia Lavasani – Strateg
Martin Liberg - Utvecklare.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.