Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Expressen in i nya kanaler

Publicerad: 6 maj 2015, 09:50

Karin Skogh, editionschef på Expressen.se och Johanna Odlander editionschef för sociala medier.

Foto: Pressbild.

Mediehusen kapprustar om att finnas tillgängliga i flest digitala och sociala kanaler. Nu lanseras Expressen i meddelandetjänsterna WhatsApp och Snapchat.


Ämnen i artikeln:

WhatsappExpressenSnapchat

I förra veckan berättade Expressen att de lanserar kanaler i Snapchat. Nu kommer de också att finnas i WhatsApp.
– Sociala meddelandetjänster växer explosionsartat och vi ser det som en möjlighet att nå ut till fler, inte minst en ung målgrupp, säger Johanna Odlander, editionschef för Expressen sociala medier, i en kommentar.  

På Snapchat finns redan flera utländska medier som CNN och Vice. Appen, som växer kraftigt i popularitet, har visat sig vara en väg att nå ut till yngre målgrupper. Där finns nu Sportexpressen, Omtalat.nu, Expressen Nöje, Expressen Paradiset (Paradise Hotel) och Gamefeed.  

Facebookägda WhatsApp når en enorm publik världen över. Där lanseras Expressen och Omtalat med varsin tjänst som innehåller flera kanaler.
– Vår ambition är att läsarna själva ska kunna välja var och hur de tar del av vårt innehåll. WhatsApp har väldigt många användare, och då ska vi finnas där med vår journalistik, säger Karin Skogh, editionschef på Expressen.se.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

WhatsappExpressenSnapchat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.