Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag09.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medieval

Få drömjobbet som är omöjligt att söka – Linkedin och Ving i ny kampanj

Publicerad: 21 augusti 2015, 14:23

Sugen på drömjobbet?

Foto: Colourbox

Yrkesnätverket Linkedin och researrangören Ving inleder en kampanj där Ving ska hitta en reseskribent. Det finns dock en hake – jobbet går inte att söka. Företagen letar upp dig.


Ämnen i artikeln:

VingResorLinkedin

Ving söker en lämplig skribent som kan beskriva exotiska stränder, lyxiga hotell och vad du inte får missa under ett besök till exempel New York. Men traditionella ansökningar undanbedes, istället ska Ving hitta kandidater via det professionella nätverket Linkedin.

Personer som är ute efter det så kallade ”drömjobbet” ska skapa en så intressant profilsida som möjligt på Linkedin som visar upp rese- och skribenttalanger genom att addera ”travel writing” och ”experience ndevelopment” i sin profil. Ving kommer därefter att söka upp kandidater.

Lisa Gunnarsson, ansvarig för Talent Solutions på LinkedIn Sverige, förklarar i ett blogginlägg varför kampanjen inleds.

– Tiden när nya jobbmöjligheter bara var något som syntes i platsannonser där man sedan sökte jobbet genom att skicka in en ansökan med cv är över. Idag kommer jobben och karriärmöjligheterna att hitta dig, skriver hon.

Kampanjen pågår fram till den 13 september. Linkedin rankar de bästa profilerna, varefter fem personer väljs ut för att intervjuas hos Ving.

Kampanjen utformas av Linkedins pr-byrå Mindmakers PR.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

VingResorLinkedin

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.