onsdag7 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Fackförbundet ST gör stor kampanj i Dagens Nyheter

Publicerad: 4 juni 2020, 07:30

I dagarna nås landets statliga uppdragstagare av fackförbundet ST:s platsspecifika, riktade budskap i Dagens Nyheter genom en omfattande annnonsering i relevanta delar av tidningen. Konceptet är framtaget i samarbete med Volontaire.

Ämnen i artikeln:

Volontaire

ART

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


Resumé har tidigare rapporterat om hur medlemsantalen hos fackförbunden skjuter i höjden under coronakrisen och flera av organisationerna har också ökat sina medieinvesteringarna kraftigt under perioden.

Fackförbunden växer under coronakrisen – så ser mediestrategin ut

Fackförbundet ST är en av organisationerna som har varit mer medieintensiva än tidigare och gör nu en storsatsning på annonsering i Sveriges ledande dagstidning Dagens Nyheter för att nå fler statsanställda. ST syns i relevanta delar av tidningen, som exempelvis ekonomi, Sverige, världen, kultur, jobb eller väder-delen. Konceptet är framtaget i samarbete med Volontaire.

Annonserna är nästa steg i konceptet ”När du mår bra, mår Sverige bra” som handlar om att lyfta fram och hylla de som jobbar på uppdrag av staten och öka förståelsen för hur viktiga deras arbetsvillkor är - för hela landet. ”Vi söker dig som lägger grunden för Sverige” syftar till att skapa stolthet bland de som jobbar på uppdrag av staten, och rekrytera nya medlemmar.  

– ST:s medlemmar finns och lägger grunden för varje del i samhället. De jobbar inom ekonomi, väder, internationella- och Sverige-frågor, kultur och jobb. Alla dessa delar av samhället representeras också i DN, vilket utgjorde en perfekt rekryteringskanal, säger Nina Peldán, copywriter på Volontaire i en kommentar.  

Fackförbundet ST är det största fackförbundet inom statlig verksamhet med över 95 000 medlemmar som arbetar inom statliga myndigheter och verk, bolag med statligt uppdrag, universitet, högskolor och statligt finansierade stiftelser. De myndigheter som ST vill kommunicera till i kampanjen är bland annat UD, Konjunkturinstitutet, Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Arbetsförmedlingen. Myndigheter som har extra hög arbetsbelastning under rådande pandemi och får Sverige att må bättre.

Arbetsgrupp

Kampanjdetaljer

Byrå: Volontaire

Projektledare/kundansvarig: Roshanak Fatahian

Copywriter: Nina Peldán

Art Director: Felix Nilsson

Creative Director: Fanny Svensson

Strateg/planner: Patrick Kampmann

Produktionsledare: Hannah Håål

PR: Clara Fröberg

Fackförbundet ST, uppdragsgivare

Anna Fairbrass: Enhetschef kommunikation och påverkan

Jeanette Ramnitz Ekedahl: Biträdande enhetschef

Julia Ohlin: Projektledare

 

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev