lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Färsking lanserar Tiktok-kampanj – hoppas på fling

Publicerad: 8 juni 2022, 09:51

Tiktok-kreatörer ska hjälpa färsking att bygga kännedom mot Generation Z på flinghyllan.

Ämnen i artikeln:

TikTokNyheter

R

Redaktionen

red@resume.se


Färsking etablerade sitt varumärke i frukostkategorin för fyra år sedan med sin granola. Nu breddas sortimentet till flinghyllan och presenterar tre varianter av linsbaserade flingor. I samband med detta lanseras kampanjen Flingguiden, som med humor ska engagera och underhålla målgruppen. Huvuddelen i kampanjen är ett samarbete med sju svenska Tiktok-kreatörer som här fungerar som varumärkets ’flingfluencers’. Idé och koncept har tagits fram av Story Relations. 

Färskings huvudsakliga målgrupp,består främst av generation Z:are. I Flingguiden, utforskar Tiktok-kreatöerna bland annat olika utmaningar med att dejta och ger humoristiska tips på hur en bäst besvarar ett DM till förslag på hur en fling kan utvecklas till något mer.

De sju ambassadörerna, kampanjens ’flingfluencers’, är TikTok-kreatörerna Kevin Bang (@kevinbang), Anthony Tajaddod (@kinganthy), Kristin Larsson (@kristinlarsson), Dag Tolstoy (@dagtolstoy), Frida Jernspets (@tiktokfrida), Isak Löb (@fjortisper) och Ella Magnusson (@bich.pickle).

Flingguiden är en lek med orden ”flingor” och ”fling”. 

– Vi hade kunnat göra en kampanj där vi berättar att våra flingor är veganska, utan tillsatt socker och supergoda. Men det är för generiskt och, ärligt talat, tråkigt. Vi ville göra detta på ett Färsking-sätt. Det är inte produkterna som är i fokus i kampanjen, utan ett ämne som vi vet att vår målgrupp ägnar mycket tankeverksamhet åt; kärlek, i en kanal där vi vet att vår målgrupp hänger en hel del och med en tonalitet som funkar på just den plattformen, säger Calle Rosengren, medgrundare och marknadschef på Färsking i ett pressmeddelande.

Flingguiden kommer att synas på Tiktok, Instagram, Snapchat (där Färsking tagit fram ett eget AR-filter), Youtube och i tunnelbanan under maj-juni.

 

Arbetsgrupp

Linda Kirsebom, projektledare och PR-strateg, Story Relations

Emelie Lindgren, junior PR-rådgivare, Story Relations

Ellen Spångberg, influencer marketing-specialist, Story Relations

Helya Houshmand, PR-strateg, Story Relations

Calle Rosengren, grundare och marknadschef, Färsking

Amanda Larsson, grundare och VD, Färsking

Rebecca Engdahl, design och copy, Färsking

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev