Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Ford satsar på Youtube: Går tillbaka till rötterna

Publicerad: 15 september 2016, 13:25

Först ut är polisen Martin Melin som pratar om svenska pappaledigheten.

I Fords Youtube-serie "Swedes on the Edge" intervjuar amerikanska komikern David Weaver kända svenskar om typiskt svenska fenomen.


Den nya kampanjens ursprung är en omfattande varumärkesstudie som Ford genomförde under första halvåret 2016. Undersökningarna visade att Ford i Sverige är ett välkänt, men något otydligt varumärke. Strategin framåt blev att återvända till rötterna – och lyfta fram företagets ursprung – USA.

I veckan drog Ford igång en ny rikstäckande utomhuskampanj med en nytt grafisk tonalitet, dessutom pratar företaget engelska på alla billboards – trots att kampanjen går i Sverige.

I dag lanserar Ford en helt ny Youtube-serie, "Swedes on the Edge". Bakom produktionen står Calle Schulman och MS&L. Här får tittarna följa den amerikanska komikern David Weaver som i rollen som Ford-anställd från USA.ska hjälpa Ford med att använda sitt amerikanska DNA. För att lära sig mer om Sverige så intervjuar han fem kända svenskar om typiskt svenska företeelser, som Jante-lagen, den svenska synden och den svenska spritromantiken.

Först ut är polisen och författaren Martin Melin som ger sin syn på den svenska pappaledigheten.

– När vi tog fram idén för "Swedes on the Edge" ville vi skapa något som var underhållande utan att kännas som en omstöpt reklamfilm. När man pratar om svenska företeelser som Jante-lagen och pappaledigheten, speciellt med amerikaner, har de ofta svårt att första hur och varför. Det var också ett medvetet val att framställa amerikanen som väldigt stereotyp då vi ville driva lite med oss själva, i egenskap av att vi är ett amerikanskt företag, säger Erik Lindham, informationschef på Ford, i ett pressmeddelande.

De övriga avsnitten i "Swedes on the Edge":

19 september – Kikki Danielsson och Jante-lagen

26 september – Bingo Rimér och den svenska synden

3 oktober – Bengt Frithiofsson och den svenska spritromantiken

10 oktober – Linus Adolphson och det svenska vemodet

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.