Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medieval

Första Spotifyfrieriet har ägt rum

Publicerad: 16 december 2019, 13:36

Nyligen släppte artisten Albin Johnsén sin nya singel. I samband med det upplät artisten och fan-funding plattformen Corite låtens Spotifycanvas till fansen att publicera kärlekshälsningar, vilket resulterade i det första frieriet någonsin på Spotify.


Ämnen i artikeln:

Spotify

I samband med släppet av Albin Johnséns nya singel ”Jag håller av dig - Stripped Down” ft. Roshi (artisten samt medgrundare och COO av Hoss Agency Roshi Hoss) och Finess, ville fan-funding plattformen ge fansen möjligheten att sprida kärlek till någon ”de håller av”, någon de tycker om. Därför upplät artisterna och Corite låtens canvas på Spotify, den video som rullar i bakgrunden när en låt spelas, åt kärlekshälsningar.

Hälsningarna samlades in via ett konto på Instagram och en av hälsningarna kom från Sara Johansson, som friade till sin Johan Hjelm.

– Det var såklart sjukt nervöst. Jag väntade på rätt tillfälle under dagen, tog mod till mig och bad sedan Johan att lyssna på låten. Han blev minst sagt överraskad när videon dök upp, men svarade som tur var snabbt ja! Då vi båda älskar musik tänkte jag att det här kunde bli ett kul och annorlunda sätt att fria på, säger Sara Johansson i ett pressmeddelande.

Corite är en fan-funding plattform, som också distribuerar låten.  

– Att skapa engagemang mellan fans och artist är en central del av vårt arbete med Corite, och Albins projekt är ett utmärkt exempel på detta. Stort grattis till brudparet!, säger Mattias Tengblad, vd och medgrundare på bolaget.

Arbetsgrupp:

Emelie Olsson (Community Manager, Corite)
Emil Angervall (COO och medgrundare, Corite
Isabelle Wahlf (Content Production Manager Corite), Elvira Sällberg (Corite).

Axel Duberg

Reporter

axel.duberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.